ystebok – oppskrifter for å lage dine egne oster
Vi har aldri funnet en norsk bok med oppskrifter og beskrivelser for å lære å lage ost. De allerfleste utenlandske ystebøker er enten alt for komplisert skrevet (til langt videregående) eller så pass vag skrevet at du fortsatt ikke vet hvor langt du skal vente eller hvor store terninger du skal skjære i ostemassen. Men nylig oppdaget vi denne (Mastering basic cheesemaking, Gianaclis Caldwell). Den er på engelsk (amerikansk), har oppskrifter på 19 forskjellige oster fra ricotta til parmesan og går ut fra at du har vanlig kjøkkenutstyr og ingen forkunnskap. En fantastisk detaljrik bok til den som har lyst å lære å lage oster hjemme.
Vi organiserer også ystekurs, både til helt ferske begynnere og til de som har ystet litt.
Ysting på kjøkkenet: feta og ferskost (begynnere): 19. januar, 16. februar, 23. mars eller 20. april.
Ysting på kjøkkenet: gouda og camembert (neste steget): 12. januar eller 6. april
Mer info og påmelding på www.lizassmabruk.no/kurs
Kanskje en julegaveide?
Ha en fin og snørik dag!
Liza