SYLTET FENNIKEL

Fennikel er ikke så kjent som grønnsaker i Norge, men lett å dyrke her og den har en spennende litt annerledes smak.
Syltet fennikel er populær i middelhavsmat, den gir en frisk, sprø, anisaktig smak til mange retter. Denne enkle oppskriften er perfekt for å lage en smakfull topping til spekemat, fiskeretter, eller som tilleggsingrediens på smørbrød. Ellers kan den også brukes i salater.
Fennikel er en allsidig grønnsak med en mild smak av anis. Når den syltes, beholder den sin sprø tekstur samtidig som den absorberer smaker fra eddiken og krydderne. Helt nydelig!
Ingredienser
Til 1 liter glass
– 700 g fennikel
– 7-8 dl eplecidereddik eller hvit eddik
– 3 laurbærblader
– 1 ts fennikelfrø
– 15 rosa pepperkorn
– 2 ss sukker
– 1 ts salt
– rene glass som rømmer 1 liter
Slik gjør du
1. Skyll fennikelknollene, skjær dem i kvart på langs, og deretter i tynne strimler.
2. Hell eddiken i en kjele og tilsett laurbærbladene, fennikelfrøene, rosa pepperkornene, sukkeret og saltet. Kok opp blandingen, og la den småkoke i 5 minutter for å frigjøre aromaene fra krydderne.
3. Fordel fennikelstrimlene i et sterilisert glass. Hell den varme eddikblandingen over fennikelen, slik at den blir helt dekket av væsken.
4. Lukk glasset tett, og snu glasset. La stå opp ned i 24 timer før du oppbevarer det på et mørkt og kjølig sted. La stå i 15 dager før du åpner glasset og nyter den.
Lyst å lære mer? Vi holder vegetar kurs 20 september