Smuldrepai med stikkelsbær eller rabarbra
De første stikkelsbær blir høstet for tiden. Stikkelsbær er ganske sur, og det er ikke mange som liker de sånn rett fra busken. Men, man kan lage mye godt med de: syltetøy, stikkelsbærcurd, smuldrepai, muffins, osv. Denne oppskriften er en smuldrepai. Denne oppskriften egner seg til stikkelsbær, men også rabarbra og andre frukt og bær.
Ingredienser:
- 250 g finsiktet mel eller 125 g mel og 125 g havre (den man lager havregrøt med)
- 115 g smør
- 110 g sukker
- litt salt
- 500 g stikkelsbær eller andre bær eller frukt
- litt mer sukker
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 C. Lag en smuldredeig ved å blande sammen mel, smør og sukker og salt med hendene. Gni inntil du får en smuldrete konsistens. Ta så bærene eller fruktene. Rens de eventuelt hvis du vil. Ta et ovnsfat og legg bærene i bunn (du skal ha minimal 2 cm frukt i bunn. Ta eventuelt et mindre fatt). Strø godt over med sukker. Strø så smuldredeigen over det hele. Sett i ovn i omtrent 30 minutter inntil gullenbrun. Velbekommen!