Speket reinsdyr hjerte
Å speke er ikke like vanskelig som man tror! Denne oppskriften er flott for å starte med å speke og ikke minst smaker den helt nydelig . Vi har brukt reinsdyr hjertet, men man kan også bruke, elg, hjort eller lamme hjerter.
Oppskrift til 1 reinsdyr hjerte:
-Vask hjerte i kaldt vann.
-Åpne det opp slik at det blir ett ark. Begynn i det minst kammeret og brett det ut på en måte ved å skjære over veggene.
– Fjern harde deler som klaffer, sener osv.
– Bland 400gr salt med litt krydder du liker. Gni det inn over hele hjerte.
– Legg hjertet på salt og legg salt opp på.
– Sett det på ett mørk og kjølig sted i 24 timer.
– Ta det fram og vask under kaldt rennende vann slik at saltkornene forsvinner.
– Tre en krok gjennom hjertet og heng til mørning i noen dager, ck 5 – 6 dager. Gjerne på et kjølig og mørk sted.
Smak, er det for lite tørket, heng det til tørk noen dager til, nytt!
Har du lyst å lære mer om speking? Vi holder spekemat & kjøttpåleggkurs 26 april & 29 november