Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Speket reinsdyr hjerte

Published on 2024-02-25 under Oppskrifter
Speket reinsdyr hjerte

Å speke er ikke like vanskelig som man tror! Denne oppskriften er flott for å starte med å speke og ikke minst smaker den helt nydelig . Vi har brukt reinsdyr hjertet, men man kan også bruke, elg, hjort eller lamme hjerter.

Oppskrift til 1 reinsdyr hjerte:

-Vask hjerte i kaldt vann.

-Åpne det opp slik at det blir ett ark. Begynn i det minst kammeret og brett det ut på en måte ved å skjære over veggene.

– Fjern harde deler som klaffer, sener osv.

– Bland 400gr salt med litt krydder du liker. Gni det inn over hele hjerte.

– Legg hjertet på salt og legg salt opp på.

– Sett det på ett mørk og kjølig sted i 24 timer.

– Ta det fram og vask under kaldt rennende vann slik at saltkornene forsvinner.

– Tre en krok gjennom hjertet og heng til mørning i noen dager, ck 5 – 6 dager. Gjerne på et kjølig og mørk sted.

Smak, er det for lite tørket, heng det til tørk noen dager til, nytt!

Har du lyst å lære mer om speking? Vi holder spekemat & kjøttpåleggkurs 26 april & 29 november

Tagged: , , ,