Småbruksrådgiver på besøk?

Har du nylig flyttet til et småbruk og lurer på hvordan du skal starte dyrking og dyrehold? Har du et småbruk med paktet bort jord og ønsker å drive mer selv men vet ikke helt hvordan? Ønsker du å leve ikke bare på småbruket, men også av småbruket og leter etter et konsept?

Nå kan vi tilby deg småbruksrådgiving.

Vi kan komme til deg på småbruket ditt og hjelpe deg i gang. Vi har mange års erfaring fra å drive vårt eget småbruk, sette i gang småbruksdrift og lage forretningsplaner med småbruket i hovedfokuset.

Rådgivingen består av et besøk på småbruket ditt hvor vi ser på potensialet av det som er der fra før av jorder, bygg, beliggenhet, vann, gjerder, veier osv. Og hva som eventuelt må til for å ta det i bruk. Sammen med deg vil vi finne ut hvordan du/dere kan kombinere det du har lyst på med det du har tilgjengelig på småbruket.

Hvordan blir det i praksis? Tenk deg du har lyst på frukthage og kanskje en eplejus business? Vi ser hvor det er fornuftig å anlegge, snakker oss gjennom sorter som er egnet for ditt sted, og ser på hva som må til for å drive det som en forretning. Lyst på spellsau? Vi finner ut hvor du kan ha dem, om du vil ha 3 sau eller 30, hva slags drift du har lyst på, hva du skal gjøre med kjøttet og om du skal tjene penger på de, hvordan du kan sette opp en nisje-produskjon rundt det. Lurer du på hvordan du kan tjene penger på byggene på småbruket ditt? Vi ser om du har lyst og mulighet å starte med airB&B på småbruket.

Det vi kan gi råd på: småskala drift og oppstart av drift, småskala ombygging, småskala nisjeproduksjon, forretningsplan rundt småbruksdrift, småskala dyrking, dyrehold, mat produksjon, matforedling, matlaging, overnatting, regelverket rundt disse tema.

Det vi ikke kan gi råd på: støtteordninger (vi kan henvise deg videre), storskala drift, administrasjon. Vi kan ikke heller skrive forretningsplan for deg eller luke i kjøkkenhagen:).

Helt nederst på siden finner du noen tilbakemeldinger fra noen kunder som har gått rådgiving. Send oss gjerne en melding for mer info.

Pris: 5000 kr for en hel dag besøk, inklusiv et skrevet referat etterpå. Reisekostnader kommer i tillegg (ikke tid, kun kostnader).

Hvor: Hele Norge.

Hvem: Alle som lurer på hvordan de skal drive på småbruket sitt eller ønsker å utvide/legge om driften på småbruket sitt. Og alle som ønsker å begynne å leve av småbruket sitt.

Mer info?

Fyll ut skjemaet under her, så tar vi kontakt med deg.

Tilbakemelding fra noen kunder:

Hei Liza!

Vi vil bare takke for en fantastisk dag med deg!
Vi er så fornøyd og snakker ikke om annet?
Den store overraskelsen var at vi kan benytte oss av bekken i bakken noe vi er så glad for. Gleder oss stort til å ta det i bruk?
Det er garantert at du vil se oss på flere kurs fremover!
Tusen takk for din kompetanse og din lærdom. Vi skal nå i gang med kjøkkenhage etter ditt geniale oppsett. Gjøre i stand til flere fjærkre og sannsynlig blir det litt sau på sikt.
Lise og Kim fra Galterud, april 2019

Å få besøk av Liza på småbruket vårt var enestående og helt avgjørende for at vi kom igang med drømmene våre!

Referatet vi fikk i etterkant med bilder og løsninger for prosjektet vårt var grundig gjennomtenkt og til stor hjelp!

Kan anbefale alle som drømmer om å drive småbruk å ta kontakt med Liza!

Atle og Kirstin fra Veierland, mars 2019

Vi er veldig glad for å bli trukket ut som vinnere av konkurransen og få besøk av Liza – småbruksrådgiver.

Dagen var veldig lærerik og nyttig for oss. Anbefaler å ha en liten bestilling på lur og tenke gjennom drømmer og tanker på forhånd.

Da er det nok lettere å stille de rette spørsmålene og få mest mulig ut av dagen. Vi hadde en del tanker om hva vi vil med gården og

det å få bekreftelser og avkreftelser på det vi hadde tenkt var veldig verdifullt. En veldig kjekk dag for nybegynnere som vi er.

Linda, Jan-Idar og Pia fra småbruket Stuen, Bergen, oktober 2018