Skvallerkål pesto – oppskrift
Visste du at mange av de første vekstene er kjempegode til å lage pesto av? Skvallerkål, ramsløk, løvetann, rukkola, gressløk, blomsterkarse er bare noen forbilder av det du kan lage pesto med.
Her følger oppskrift for norsk pesto. Urter plukker du selv. Resten kjøper du:)
Oppskrift til 2 små glass:
• 60 g urter (Skvallerkål, brennesle, løvetannsblader, blomsterkarse, rukkola, persille osv)
• 1 fedd hvitløk
• 50 g hasselnøtter
• 75 g smakrik ost, f.e. Brimi seterost
• 1 ss epleeddik eller jus av ¼ sitron
• 150 ml rapsolje (velg en nøytral smakende olje. Det blir fort for mye av det gode)
• Litt salt
• 2-3 små norgesglass
Slik gjør du:
Kok norgesglassene 3 minutter i vann for å sterilisere dem. Husk å fjerne gummiringene. La glassene kjøle ned og sett de sammen igjen.
Grovhakk nøttene og osten. Ha alle ingredienser, unntatt saltet, i en kjøkkenmaskin og kjør noen minutter inntil du får en passe fin konsistens. Smak. Tilsett det som mangler: litt salt, litt epleeddik… Fyll pesto i glassene. Hell litt olje på toppen. Det er oljen som konserverer pestoen og beskytter den mot mugg mm, så pass på at pestoen alltid er dekket av litt olje på toppen. Lagres i kjøleskapet i opptil 4 uker. Kan også fryses.
Lykke til!