Hva har skjedd på Lizas Småbruk

sinssykt god camembert!?

Published on 2021-02-19 under News
sinssykt god camembert!?

015 034019

Hjemmelaget sinnsykt god camembert?!

De fleste oster vi prøver å lage for 1. gang, blir ganske så greit. Hvis dere skjønner hva vi mener:) Det må litt øvelse til for åt de skal bli GREAT. Forventningene til vår første camembert i året 2015 var derfor ikke store. I tillegg til melk og alt det andre, tilsetter man mugg(!)kultur i camembert. I matkammeret vårt henger pølser om siden med skinker, poteter til vinter, mel til brødbakst, eplesider og surkål til modning osv. Det er helt sikkert noen muggkulturer der, men garantert feil sort. Temperaturen og fukt er som regel også helt feil der til ostemodning.

Men osten modnet, mugget kom på skorpen, og etter 4 uker modning skjærte vi opp vår første camembert: ‘Ooohhh, det var sinnsykst godt’. ‘Er du sikkert vi har laget dette???’ Resultatet var utrolig! Det er sannsynlig første gangs hellet, men enn så lenge nytter vi faktum at vi har laget en sinnsykt god camembert! Så får vi prøve å gjenta suksessen.

Bilde: hjemmelaget camembert
Bilde: camembert halvveis modningsprosessen. Legg merke til alt mugg rundt den på planken!
Bilde: camembert klar for start av modning (4 uker siden)
Bilde: Ostemasse/melk på vei til å bli camembert

Tagged: , , ,