Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Sellerirot salat – oppskrift

Published on 2022-09-05 under News
Sellerirot salat – oppskrift

Sellerirot er en rotgrønnsak som er kjempegodt på vinteren. Den blir høstet sent på høsten og lagt i en kjølig rotkjeller før den kommer til butikken (eller hvis du har dyrket den selv, så hopper den over butikksstadiet). Det er en grønnsak som trives i det kalde klimaet vårt og som kan brukes på mange forskjellige måter. De fleste kjenner den mest fra gryteretter eller potet/sellerirot stapper. Eller kanskje fra ertestappe. Men, også som råkostsalat er den kjempegodt. Kjøp sellerirot som er fast. Når den begynner å bli myk, har den ligget for lenge i butikkshyllene og begynner å bli mer bittert.

Ingredienser til 4:

800 g sellerirot

4 epler

200 g rosiner

Litt persille (pynt)

4 ts sennep

4 ts honning

4 ss epleeddik

8 ss olje

Litt salt

Litt pepper

Sellerirot og epler har en del jern i seg og blir derfor fort brune. Lag derfor dressingen først. Ta et syltetøysglass og ha i sennep, honning, epleeddik, olje, salt og pepper. Skru på lokket og rist godt. Ha over i en salatbolle.

Riv eplene og rotselleri og bland med en gang med dressingen. Du kan gjerne rive med kjøkkenmaskin, eller få litt trening og gjør det på rivjern. La stå i minst 1 time og spis!

Velbekomme!

Tagged: , , , , , ,