Sellerirot salat – oppskrift
Sellerirot er en rotgrønnsak som er kjempegodt på vinteren. Den blir høstet sent på høsten og lagt i en kjølig rotkjeller før den kommer til butikken (eller hvis du har dyrket den selv, så hopper den over butikksstadiet). Det er en grønnsak som trives i det kalde klimaet vårt og som kan brukes på mange forskjellige måter. De fleste kjenner den mest fra gryteretter eller potet/sellerirot stapper. Eller kanskje fra ertestappe. Men, også som råkostsalat er den kjempegodt. Kjøp sellerirot som er fast. Når den begynner å bli myk, har den ligget for lenge i butikkshyllene og begynner å bli mer bittert.
Ingredienser til 4:
800 g sellerirot
4 epler
200 g rosiner
Litt persille (pynt)
4 ts sennep
4 ts honning
4 ss epleeddik
8 ss olje
Litt salt
Litt pepper
Sellerirot og epler har en del jern i seg og blir derfor fort brune. Lag derfor dressingen først. Ta et syltetøysglass og ha i sennep, honning, epleeddik, olje, salt og pepper. Skru på lokket og rist godt. Ha over i en salatbolle.
Riv eplene og rotselleri og bland med en gang med dressingen. Du kan gjerne rive med kjøkkenmaskin, eller få litt trening og gjør det på rivjern. La stå i minst 1 time og spis!
Velbekomme!