Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Rosenkål salat med lønnesirup

Published on 2023-11-30 under Oppskrifter
Rosenkål salat med lønnesirup

Ingredienser til 4/6 personer

350 gr Rosenkål, grønn eller lilla 

1 Eple

50 gr Tranebær

50 gr Hasselnøtter

Til dressing 

1 Spiseskje dijonsennep

3 Spiseskjeer lønnesirup

1 Spiseskje eplesidereddik

1-2 Hvitløksfedd

2 Spiseskje rapsolje eller en annen olje

Salt & pepper

  1. Vei og mål alle ingredienser.
  2. Vask og rens rosenkål ved å skjære bort en tynn skive fra stilken, akkurat sånn at bladene ikke løsner. Fjern visne og skadede blader. 
  3. Kok opp vann tilsatt litt salt i en kjele. Når vannet koker, legger du rosenkålen i vannet i 1 min. Skyll dem deretter med en gang under rennende kaldt vann. (Et alternativ er å dampe kålen i 2-3 min, det vil bevare enda mer av vitaminene.). Som sagt, kan du også bruke rosenkålen helt rå uten dette steget. 
  4. Tørk rosenkålen, skjær den i tynne skiver med kniv eller bruk kjøkkenmaskin, det fungerer utmerket.
  5. Bland alle dressing-ingrediensene sammen med visp.
  6. Vask og kutt eplene i tynne strimler eller skiver.
  7. Hakk opp tranebærne i litt mindre biter. 
  8. Hvis hasselnøttene ikke er ristet, varm opp en stekepanne på middels varme. Rist nøttene til de er gylne (cirka 3 minutter). Følg godt med, plutselig er de brente! La de avkjøle litt, så kan du hakke dem i litt grove biter.
  9.  Bland rosenkål, epler, hasselnøtter og tranebær sammen. Ha i en bolle.
  10. Dressingen tas på rett før serveringen.

Salaten kan lages om morgenen, settes i kjøleskapet og tilsettes dressing 30 min før servering.

Du kan bytte ut hasselnøtter med valnøtter, pekannøtter eller mandler. 

Ønsker du en mer kremet dressing, kan du tilsette litt rømme.

Denne salaten passer fint til julepølser, medisterkaker, ribbe eller helt alene.

Bon appétit!

Se på andre oppskrifter med rosenkål:

Woket rosenkål

Rosenkål salat med ost

Har du lyst å vite mer om hvordan bruke grønnsaker, lage spennende vegetar retter, lær om mange muligheter med belgfrukter, vi holder vegetar kurs lørdag 10 februar og fredag 20 september.

Tagged: , , , , ,