Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Rødkål oppskrift

Published on 2021-11-13 under Oppskrifter
Rødkål oppskrift

009 012 013

Rødkål-oppskrift

Hjemmelaget rødkål smaker veldig godt og er ikke noe vanskelig i det hele tatt. Du kan gjerne lage det noen dager på forhånd og oppbevare det i kjøleskapet fram til du skal spise det. Smakene blir faktisk mer intenst av det. Her følger et oppskrift. Velbekomme!

Tidsbruk: 30 minutter forberedelse, pluss minst 20 minnuter småkoking

Ingredienser for 4 personer:
¾ kilo Rødkål
¼ kilo eple eller blanding av eple og rosiner
Litt salt
Noen nellik eller en teskje nellikpulver
Noen einebær
Teskje kanel
20 g brunsukker
1,5 dl vann
1 spiseskje balsamico eller eddik (frivillig)

Slik gjør du:
Skjær rødkålen i små strimler. Fjerne stilken i midten. Den er spiselig, men ikke så god. Skjær eplene i grove biter. Ta alle ingrediensene i en kjele, unntatt balsamicoen. Tilføy 1,5 dl vann og la det koke opp. Så snart det koker, sett det på svak varme, slik at det småkoker så vidt. La de stå i minst 20 minutter, men gjerne lengre. Smak. Tilføy litt balsamico (1/2 spiseskje til å starte med). Smak igjen. Tilføy eventuelt mer balsamico eller mer sukker, avhengig av hva du liker. Velbekomme!

Server gjerne med potet(stappe), kjøttboller, kjøttgryte osv. Etter nedkjøling kan det fint oppbevares i kjøleskap. Det øker smaken. Hvis du tar det på steriliserte glass, kan det oppbevares i flere uker.

Varianter:
Bytt ut brunsukker med sirup, saft, honning eller syltetøy, bytt ut eddik med appelsin(jus), bytt ut noe av krydderne med kardemomme, appelsinskal eller ingefær

Bilde: ferdig laget rødkål
Bilde: ingrediensene
Bilde: alt klar til småkoking
Bilde: etter en halv time småkoking, før tilsetning av litt balsamico

Tagged: , , , ,