Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Rødkål, gulerøtter og klementiner – salat – oppskrift

Published on 2020-12-17 under Uncategorized
Rødkål, gulerøtter og klementiner – salat – oppskrift

Denne julesalaten (som også smaker godt resten av året) passer utrolig godt til den litt feite julematen. Vi fant den for noen uker siden på en engelsk webside, tilpasset den litt og ble forelsket i den med en gang. Blandingen av søte klementiner, ferske gulerøtter og rødkål og litt bitre valnøtter er genial.

Ingredienser til 4:

300 g rødkål

75 g rosiner

3 spiseskjeer eplecidereddik (eller hvitvinseddik)

4 klementiner

4 gulerøtter

100 g valnøtter

Litt salt og pepper

Slik gjør du:

Finskjær rødkålen med kniv eller kjøkkenmaskin. Ha i en stor bolle.

Tilsett rosinene og epleeddiken. Skrell en klementin og del den i båter. Skjær båtene i 2 eller 3 og ha i rødkålen (pass på å ha med saften som lekker ut av klementinen). Bland og la stå mens du fortsetter med resten (la den stå minst 15 minutter, mens det gjør ingenting hvis du tar noen timers eller en natt pause nå). Rosinene vil absorbere litt av fukten og både kål og rosiner vil bli litt mykere.

Grovhakk valnøttene og legg dem til side. Riv gulerøttene og tilsett dem til rødkålen. Bland og del salaten over tallerkener.

Skrell de øvrige 3 klementiner, del dem i 2. Ta en skrap kniv og skjær skiver av de halve klementiner. Legg på toppen av salaten. Prøv å få med mest mulig av saften som lekker ut også! Del de grovhakkede valnøttene over salaten.

Velbekomme!

Varianter: Bytt ut rødkål med hvitkål/vanlig kål; bytt ut gulerøtter med pastinakk, sellerirot eller rødbete; bytt ut valnøtter med hasselnøtter eller mandler; bytt ut klementiner med appelsiner og en liten skvett med honning.

Etter en oppskrift fra River Cottage

Tagged: , , , , , ,