Hva har skjedd på Lizas Småbruk

RAKFISK TARTAR – oppskrift

Published on 2022-12-07 under Oppskrifter
RAKFISK TARTAR – oppskrift

Tradisjonen rundt rakfisk er stort i Norge, men det er ikke alle som er glad i rakfisk. Men med denne oppskriften har du en sjans til å ombestemme deg eller kanskje du får noen som ikke liker det til å ombestemme seg! Her blir alle ingredienser blandet sammen, så smaken til rakfisken blir ikke så preget. Den er fint til forrett eller på julebuffet.

MENGDER til 4 personerINGREDIENSER
400grRakfisk
1 spiseskje(Seter)rømme
50 grPurre
20 grRød løk
80 grRødbetter
2 storePoteter
1 Lefse
 Litt smør til steking
 Pepper

Slik gjør du for rakfisk tartar:

  1. Vei og mål opp alle ingredienser.
  2. Fjern skinnet fra rakfisken med en skarp kniv hvis ikke det er gjørt.
  3. Skjær fisken i små terninger og legg til side i en bolle. Sett bollen gjerne kaldt.
  4. Fyll en kjele med vann og la det koke opp. Tilsett potene og la de småkoke til de er møre. Gjerne la være å skrelle dem. Det vil bevare fasongen på dem og ikke minst aromaen.
  5. Hakk rødløk og rødbeter i små terninger.
  6. Del purren i 2, og skjær i tynne ringer. Legg ringene til side.
  7. Ta frem lefsen og del den i små trekanter (tenk sirka 8 cm sider).
  8. Sett en stekepanne på lav varme på komfyren og ha i litt smør. Når pannen er varm, kan du legge lefsetrekantene i den og steke de til de er sprøe. Det går fort, så følg godt med. For å fjerne smøret, kan du legge de på ett bakepapir når du tar dem ut av pannen. Da holder de seg mer sprø.
  9. Ta bollen med rakfisk og tilsett rømme, rødløk, rødbetter og purre. Smak til med kvernet pepper.
  10. Så kommer anretningen. For å lage tartartårnet, skjær tynne skiver av potene som du legger i sirkel på tallerken. Bruk sirka en halv potet per tallerken. Legg så rakfisk blanding opp på potetsirkelen. Har du en kopp uten bunn, eller en kjeksform med høye kanter, kan du bruke den til å lage fine kanter, men det funker også uten. Hvis du har noen purreringer til overs, kan du drysse dem på toppen. Stikk noen lefsetrekanter i tårnet (som på bildet). For å pynt litt på tallerken kan du ha noen dråper rømme og/eller noen rødbette-biter eller løkskiver rundt tårnet. Server helst umiddelbart Og oppbevar i kjøleskapet fram til servering.

Bon appetit!

Lyst å lære mer? Vi holder mange spennende kurs, som fiskeretter, julemat med vri, norske tapas og mange flere. Se hele oversikten på http://www.lizassmabruk.no/kurs.

Tagged: , , , ,