Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Rabarbra salat – oppskrift

Published on 2020-05-01 under News
Rabarbra salat – oppskrift

 

Det er tid for rabarbra. Grønnsaken (!) Kommer opprinnelig fra Siberia og stortrives i norske hager. Den liker sol og gjødsel, men vil også vokse i skygge og kaldt eller næringsfattig jord. Den kommer år etter år, så ideelt for den late gartneren;). Vil du ha en ny plante, kan du ta frø etter at den har blomstret og så det. Eller grave opp en plante og dele røttene overlangs i 2, for så plante begge ut igjen. Det er stilkene man spiser. Bladene skal visst være giftige (aldri prøvd, men sau vil i hvert fall ikke ha de….).

De fleste lager kun saft og suppe, men man kan lage så mye mer. Dette her en en rabarbrasalat med tynne rå rabarbraskiver. Kjempegodt!!

Dette trenger du til 4:
200 g rabarbrastilker
2 appelsiner
75 g sukker
3 stjerneanis
Litt safran
1 ss honning

Slik gjør du:
Skjær rabarbraen i 2 mm tykke skiver. Ta i en bolle. Riv skallet fra en av appelsinene og ha i samme bolle. Skrell appelsinene og del i biter. Del hver bit i 2-3 biter igjen. Gjør det over en målebeger, slik at du fanger opp saften. Appelsinbittene legger du i en bolle nr 2. Sjekk hvor mye saft du har. Tilsett vann inntil du har omtrent 1 dl. Ta saften i en liten kjele. Tilsett sukker, stjerneanis, safran og honning. Varm opp mens du rører inntil sukkeret er løst opp. Hell over rabarbraskivene. La stå inntil de er kjølt ned. Tilsett appelsinbittene og bland. Velbekomme!! Ordentlig sommersalat (eller dessert).

Oppskriften er hentet fra boka ‘ fruit everyday’ fra Hugh Fearnley whittingstall

Ha en strålende dag!

Tagged: , , , , , , , , ,