Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Rabarbra med hvit fisk, soja og ingefær – oppskrift

Published on 2023-04-04 under Oppskrifter
Rabarbra med hvit fisk, soja og ingefær – oppskrift

Rabarbra sesongen begynner snart. Men mange har også rabrabra i fryseren. Her kan du bruke både fersk rabarbra og frossen. Rabrabra er nokså syrlig og tar plassen til sitron i denne oppskriften, som kombinerer fisk med ingefær, soja og rabrabra, litt asiatisk vri. Det funker fint med de allerfleste litt kraftige fiskesorter, til og med ferskvannsfisk som gjedde. I stedet for rabarbra kan du også bruke rips eller stikkelsbær.

Ingredienser til 4:

2 purre, skjært i 0,5 cm ringer

150 g rabarba i 1 cm skiver

1 finger med ingefær (tenk en tommel)

3 ss sojasaus

½ rød chili eller chilipulver

4 litt tykke fiskefileter, en til hver person. Bruk torsk, sei, gjedde eller annen fisk)

Salt, pepper, litt olje

4 små ovnsfat, eller 4 skåler som passer i ovnen eller 1 stort fat som fiskebitene dine passer i uten å overlappe hverandre, men uten altfor mye ekstra plass. Fatene eller koppene skal tettes så godt som mulig med lokk eller folie i ovnen slik at dampen ikke forsvinner.

Slik gjør du:

Finhakk ingefæren. Ha ingefær, rabarbaskivene, or purreringene i en bolle. Tilsett sojasaus, litt pepper, og så mye finhakket chili som du har lyst til. Bland godt. Legg fiskebitene i bollen og vend dem i rabarbra massen.

Ha litt rabarba blanding i hver fat/skål. Legg fisken opp på rabarbrablandingen. Fordel resten av rabarbrablandingen over fisken sammen med væsken som er igjen i bollen.

Legg lokk på fatene eller skålene. Eller dekk dem av med folie, men la den komme minst mulig i kontakt med rabarbraen.

Sett fatene på et ovnsbrett i ovnen i sirka 20 minutter.

Etter 20 minutter, sjekk om fisken er ferdigstekt (den skal være lett å dele). Hvis ikke la stå i 5 minutter til.

Nydelig med ris, linser eller perlespelt og kanskje litt grønnkål eller hodekål.

Velbekomme!

p.s. Her stekes fisken i små porsjonsfat i ovnen. Du kan også brette små konvolutter med bakepapir eller folie og steke dem inn i der. Der blir det enda mer lufttett, slik at alle god smaker blir enda bedre bevart. Franskmennene kaller det for ‘en papilotte’, eller i en sommerfugl. Siden brettearbeidet brettes ut igjen som en sommerfugl….. Du finner bretteforebilder på youtube, hvis du er interessert.

P.p.s Oppskriften er opprinnelig fra boka ‘fruit’ fra River Cottage og tilpasset.


Lyst på flere bæroppskrifter? Denne paien her slår alltid an og kan benyttes for alt du har av frukt eller bær i fryseren eller hagen.

Smaksatt eddik er gøy å lage og de meste av bær og frukt kan brukes. Det blir spennende nye dressinger!

Hjemmelaget godteri med bær eller frukt! Her finner du oppskriften til deilige fruktremser

Lyst å lære mer? Vi holder kurs i sylting, safting, fermentering, dyrking og mye mer. Sjekk ut kursprogrammet vårt her:

Tagged: , , , , , ,