• Liza med høne på Lizas småbruk
  • HELE GJENGEN – Karin & Lizas småbruk
  • Liza og Karin på Lizas Småbruk
  • God morgen Norge – Lizas Småbruk
  • Lizas småbruk – kurs fra jord til bord
  • KARIN & LIZA
  • KARIN & SAUER

OM OSS

Møt Liza – grunnleggeren av Lizas Småbruk

Jeg heter Liza, og i 2015 startet jeg Lizas Småbruk – et prosjekt som vokste frem fra ønsket om å leve nærmere naturen, lage mat fra bunnen og ta vare på gamle kunnskaper.
Sammen med familien min bor jeg i småbruket vårt på Jevnaker, med kjøkkenhage, veksthus, høner, ender, sauer og skog rundt oss.

I over ti år har jeg holdt kurs hjemme på småbruket – innen alt fra ysting og fermentering til surdeigsbaking, speking og hønsehold. Fra august 2025 flytter vi kursvirksomheten til Finnerud gård, med samme innhold og verdier, men mer plass og nye muligheter.

Jeg elsker å dele kunnskapen og erfaringen min, og ser gang på gang hvor mye glede og inspirasjon deltakerne får med seg hjem. Kursene skal være praktiske og avslappede – med rom for spørsmål, latter og læring i eget tempo.
Sammen med Karin ønsker jeg å gi deg en lærerik og jordnær opplevelse, og kanskje plante et lite frø for veien videre.

Møt Karin – kokk og småbruker med fransk-norske røtter

Jeg er halvt fransk, halvt norsk – og 100 % lidenskapelig opptatt av mat, dyr og natur.
Mat har alltid vært en viktig del av livet mitt. Jeg elsker å sanke, dyrke, eksperimentere og dele matgleden med andre.

Etter hotellfagutdanning i Sveits har jeg jobbet i Canada, Frankrike og Norge – og samlet erfaring fra både gourmetkjøkken og catering. Med tiden har jeg blitt stadig mer opptatt av lokale råvarer, bærekraft og det å bruke det vi har rett rundt oss – fra hagen, skogen eller hønsegården.

Nå bor jeg på et småbruk i Ådalen, ved elv og skog, med høner, hund, katt og kjøkkenhage. Jeg er nyttevekstkyndig og stadig ute og sanker – og håper å bli soppsakkyndig snart også.

Veien til Lizas Småbruk startet med… en hane! Jeg trengte å lære å slakte, meldte meg på kurs – og Liza og jeg fant tonen umiddelbart.
Siden 2021 har jeg holdt kurs sammen med henne, og det gir meg fortsatt like mye glede hver gang.

For meg handler kursene om å dele erfaring, inspirere og vise at det ikke trenger å være vanskelig – bare fullt av matglede. Enten man lærer å speke kjøtt, lage kraft, holde høns eller sanke i skogen, skal du få prøve selv – og kjenne at du faktisk får det til.
Noen deltakere kommer med mye erfaring, andre er helt ferske – men alle er velkomne. Det er utrolig fint å se hvordan folk koser seg, blir stolte av det de lager, og kanskje får lyst til å gjøre mer selv.

Velkommen på kurs! 

FINNERUD GÅRD – Et sted for matproduksjon med mening!

På Finnerud Gård driver vi et mangfoldig og regenerativt småbruk – i samspill med kyr, høner og grønnsaker i et helhetlig økosystem der alle ressurser utnyttes. Vi dyrker økologisk, helt uten sprøytemidler og kunstgjødsel, og tror på småskala matproduksjon som bygger jord, styrker lokalsamfunnet og tar vare på både mennesker og miljø. Du kan rusle rundt å hilse på kuene som alltid går ute, ta en titt i grønnsakshagen og besøke hønene i sitt mobile hønsehus ute på åkeren! 

I gårdsbutikken vår får du kjøpt egenprodusert honning, egg, kjøtt og grønnsaker, samt råvarer til pølselaging, surdeigsbaking og alt annet du blir inspirert til å lage etter en dag på kurs!