• Fiskekurs på lizas småbruk
  • Karin på Lizas Småbruk
  • Konservering på Lizas Småbruk
  • pølselagingskurs på Lizas Småbruk
  • På kurskjøkkenet på Lizas Småbruk
  • Lunsj på Lizas Småbruk
  • Pølser på lizas småbruk
  • Grønnsaker på lizas småbruk
  • Sopp kurs på lizas småbruk
  • Sauehold på lizas småbruk
  • brødbakekurs på lizas småbruk
  • Småbruket
  • Pølselaging
  • Pastakurset

Om kursene

KURS FRA JORD TIL BORD

Liza og Karin tilbyr ukentlige matproduksjons- og matlagingskurs på småbruket vårt i idylliske omgivelser. På kursene bruker vi nye og tradisjonelle metoder og teknikker på en måte at du skal kunne gjøre det samme hjemme. Vi brenner for hjemmelaget mat, med gode råvarer, helst selvdyrket eller lokalt produsert. Deltakerne får en drømmedag på landet, med ny kunnskap, inspirasjon, masse god mat og en deilig hjemmelaget lunsj i vinterhagen.

Kursene er praktiske og ‘hands on’. De handler om mat og matens vei fra jord til bord.

Deltakere skal ikke lære av å observere, men lære av å gjøre selv. Målet er at deltakere skal lære hvordan man kan produsere og lage lokal mat selv hjemme, uten mer utstyr enn det de fleste har fra før. Vi lærer deg hvordan du produserer egne råvarer, og lager gode måltider av dem. Men også hvordan man velger, behandler og oppbevarer råvarene.

Vil du dyrke grønnsaker, bær, frukt, krydder, urter og salater selv? Drømmer du om å holde høns i hagen eller lage dine egne pølser til jul? Har du lyst til å bake på surdeig på spennende kornsorter eller glutenfritt? Hva med å lære om ville vekster og sopp, og hvordan bruke de? Hvordan grave og fileter fisk? Vi har helt sikkert et kurs som passer for deg!

Det gamle verkstedet på småbruket er gjort om til et hyggelig undervisningskjøkken med fire komfyrer, mange meter kjøkkenbenk og en diger kjøkkenøy med plass til 12 deltakere. Her sitter smilet og latteren løst!

Både åpne og lukkede matkurs.

De fleste kurs er åpne kurs, som hvem som helst kan melde seg på. Deltakeren jobber i par, man kan meld seg på alene eller flere.

På bestilling arrangerer vi også lukkede kurs for grupper, organisasjoner og næringsliv som vil ta med seg medlemmer, tillitsvalgte eller ansatte på en morsom, unik og annerledes matopplevelse. Å lage pølser sammen med kollegaer for så å steke de på bålet, knytter mennesker tettere sammen.

Har du spørsmål om kursene, eller tips om kurs-tema du mener vi burde tilby, vennligst bruk kontaktskjemaet du finner på vår “kontakt-side”.

Gå ikke glipp av siste nytt

Gå ikke glipp av siste nytt. Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev og få kurskalender, oppskrifter med sesongens råvarer og nytt fra småbruket. Nyhetsbrevet kommer til din e-postadresse flere ganger i året.

Se hva vi kan tilby deg

Her finner du alle åpne kurs som er satt opp framover.

Salgsbetingelser

Vi prøver å ha færrest mulig små bokstaver, men noen må vi ha. Her finner du våre salgsbetingelser