Nyheter & Oppskrifter

Mandelmakroner – oppskrift

Published on 2020-12-01 under News
Mandelmakroner – oppskrift
Mange som har vært på kurs har smakt på mandelmakronene våre. Og mange har etterspurt oppskriften. Så her er den:) Ingredienser til 25 makroner: 125 g kvernede mandler (Coop selger (øko) mandelmel, så slipper du…
continue reading

Oppskrift hjemmelaget skinke og fenalår

Published on 2020-11-04 under News
Oppskrift hjemmelaget skinke og fenalår
Hjemmelaget skinke og fenalår! Det er ikke noe vanskelig å lage sin egen spekeskinke eller fenalår og utrolig kult. Men du må ha tålmodighet (og kjøpe et svine- eller lammelår eller slakte noe selv...). Den…
continue reading

Vill plen – la gresset vokse!

Published on 2020-07-24 under Uncategorized
Vill plen – la gresset vokse!
Gresset har vokst mens vi har vært på Norgesferie. Ikke bare litt. Vi har mengder med kløver, tistler, mjødurt, storklokke og mye, mye mer. De med robotgressklipper hadde fått sjokk! (og vi ble litt overrasket…
continue reading

hylleblomst saft – oppskrift

Published on 2020-05-27 under News
hylleblomst saft – oppskrift
Hylleblomst! Det er vår og hyllen begynner så vidt å blomstre noen steder. Hylleblomst er noe av det allerførste man kan høste i Norge på våren, og det er masse godt man kan lage av…
continue reading

Hylleblomstbrus – oppskrift

Published on 2020-05-26 under Oppskrifter
Hylleblomstbrus – oppskrift
Hylleblomst-brus Dette her er min favoritt sommer drink. Hylleblomstdrikk med bittesmå bobler i (tenk sjampisbobler). Noen kaller det derfor hylleblomstchampagne, men du kommer ikke til å danse på bordet med det første etter noen flasker.…
continue reading

Rabarbra salat – oppskrift

Published on 2020-05-01 under News
Rabarbra salat – oppskrift
  Det er tid for rabarbra. Grønnsaken (!) Kommer opprinnelig fra Siberia og stortrives i norske hager. Den liker sol og gjødsel, men vil også vokse i skygge og kaldt eller næringsfattig jord. Den kommer…
continue reading

Skvallerkål pesto – oppskrift

Published on 2020-04-25 under News
Skvallerkål pesto – oppskrift
Visste du at mange av de første vekstene er kjempegode til å lage pesto av? Skvallerkål, ramsløk, løvetann, rukkola, gressløk, blomsterkarse er bare noen forbilder av det du kan lage pesto med. Her følger oppskrift…
continue reading

Kjøkkenhagen – del 3

Published on 2020-03-22 under News
Kjøkkenhagen – del 3
  På tiden med en ny runde såing! 13 grader ute, sola skinner, det popper ut kyllinger hele tida og i vinterhagen sår vi i shorts og t-shirt. For 2 uker siden sådde vi knollselleri,…
continue reading

Løvetannsalat

Published on 2020-03-16 under News
Løvetannsalat
Årets første vekster! Nå at snøen er nesten helt borte, begynner løvetanna å komme fram igjen. Den er jo stortsett uønsket i hagene våre. Men, den er også spiselig og ikke minst slipper du å…
continue reading

Surdeigsproblemer?

Published on 2020-02-19 under Uncategorized
Surdeigsproblemer?
Synes du surdeigsbrødene dine blir for sure? Her har vi noen triks for deg for at brødene skal bli mindre sure. Surdeig er ikke noe annet enn en samling av mel, vann og en del…
continue reading

Hjemmelaget parmesan

Published on 2020-01-22 under Uncategorized
Hjemmelaget parmesan
Vi lager en del forskjellige oster her, men parmesan er jo egentlig utenfor vår komfortsone. Den krever mye press, lang modning, og det hele helst i en grotte i Italia. Men sammen med gode venner,…
continue reading

Lag din egen yoghurt – oppskrift

Published on 2020-01-14 under News
Lag din egen yoghurt – oppskrift
Ingredienser: * 1 liter melk med god holdbarhet (rett fra kua, Røros gårdsmjølk eller Tine) * 2 ss yoghurt naturell med god holdbarhet (f.eks. Røros yoghurt). Du kan også bruke gresk yoghurt for å prøve…
continue reading

Kurs i julegave?!

Published on 2019-11-22 under News
Kurs i julegave?!
Kurs i julegaven til faren som har alt eller kjæresten som er matglad? Vi har det og gjør det lett for deg! Vi lager gavekort, som du kan gi. Gi broderen et kurs i pølselaging, lære…
continue reading

Oppskrift Brioche

Published on 2019-11-12 under News
Oppskrift Brioche
Alle unghøner som ble klekt på våren har begynt å legge egg, så plutselig er det fart i eggleggingen. Og da baker vi mye Brioche, en fransk blanding mellom brød og kake. Eller eggbrød som…
continue reading

Brennesle suppe! Oppskrift

Published on 2019-04-20 under News
Brennesle suppe! Oppskrift
Brennesle som mat har aldri fristet før. Det er en plante som stikker og gjør vondt. Hvordan kan den bli god? Men det er samtidig en plante som vokser overalt hvor det er bra med…
continue reading

ultralyd på egg – lyse egg

Published on 2019-03-29 under News
ultralyd på egg – lyse egg
På våren blir det som regel en del kyllinger på småbruket. Noen ganger er det greit å vite om hanen gjør jobben eller om vi bare har ubefruktet egg. Det er jo litt dumt hvis…
continue reading

Cortido surkål – oppskrift

Published on 2019-02-06 under Oppskrifter
Cortido surkål – oppskrift
Cortido, mellomamerikansk surkål En av de fine ting med vinteren er at man får tid å prøve nye mat-ting. I det siste har vi drevet mye med grønnsaksfermentering. Ordentlig fermentert surkål er kjempegodt og veldig…
continue reading

Surkål oppskrift – fermentering!

Published on 2018-11-23 under News
Surkål oppskrift – fermentering!
Ekte surkål eller sauerkraut får man nesten ikke kjøpt. Men det er ikke vanskelig å lage det selv. Du bruker 20 minutter på kjøkkenet og deretter kun noen uker med venting. Lager du denne helgen,…
continue reading

Kursplass mot rundball

Published on 2018-07-23 under News
Kursplass mot rundball
Kan du hjelpe oss? Sauene våre trenger vinterfor. Hvis du klarer å levere oss en fin rundball, gir vi deg 1 kursplass i pølselaging, lære å lage ost, brødbakst med surdeig eller en av de…
continue reading

Jordbærdyrking

Published on 2018-05-22 under News
Jordbærdyrking
Sommeren har startet utrolig varmt og godt. Jeg kan ikke huske en så varm mai måned! Dette lover godt for jordbærne! Jordbær er flott å dyrke. Det finnes mange sorter, men de virker ganske lik…
continue reading

Oppskrift Camembert ost

Published on 2018-05-02 under News
Oppskrift Camembert ost
Oppskrift camembert-stil-ost Det har vært flere som har spurt om en oppskrift for camembert, så her er oppskriften vi bruker for å lage en ost i camembert stil (det blir jo aldri camembert, siden vi…
continue reading

Hønsehold – hvordan starte?

Published on 2017-11-08 under News
Hønsehold – hvordan starte?
Det er mange som ønsker å starte med høner i disse dagene. Her et innlegg om hvordan å velge rase, hvordan å få tak i høner, hva man trenger å registrere, hva man skal passe…
continue reading

Spørsmål og svar om hønsehold

Published on 2017-10-10 under News
Spørsmål og svar om hønsehold
Finn svar på alle de hønsespørsmål du lurer på. En halv time med hønsesnakk. Og lurer du på noe vi ikke har rukkket å svare på, still spørsmålet ditt på FB, så svarer vi. Kjersti…
continue reading