Nyheter & Oppskrifter

GRØNNSAKSTÅRN – Oppskrift

Published on 2022-12-07 under News
GRØNNSAKSTÅRN – Oppskrift
Grønnsaker skal også stæsjes opp til i jul! Tanken bak denne oppskriften er å lage et delikat tilbehør til julemat med vintergrønnsaker som ser flott ut og en litt annen måte å spise kålrot og…
continue reading

MEDISTERKAKE – oppskrift

Published on 2022-12-07 under Uncategorized
MEDISTERKAKE – oppskrift
Dette er en av de mest tradisjonelle juleretter. Det er mange måter å lage medisterkaker på. Noen er mer eller mindre tradisjonelt, og denne oppskriften her er med tyttebær, lønnesirup og sennep. Tyttebær ser flott…
continue reading

Hvem er Karin?!

Published on 2022-11-17 under News
Hvem er Karin?!
Hei! Jeg heter Karin Schiano og har begynt å jobbe sammen med Liza på Lizas Småbruk. Jeg er halv Fransk, halv Norsk, og oppvokst i Frankrike. Jeg brenner for god hjemmelaget mat med lokale helst…
continue reading

OPPSKRIFT langtidsstekt LAMMELÅR

Published on 2022-11-15 under News
OPPSKRIFT langtidsstekt LAMMELÅR
Senhøsten er ypperlig tid for langtidskokte kjøttretter. Kjøttet er på sitt beste og ferskeste nå, både siden høsten er slaktetid og tida hvor dyra har anlagt et godt lager med fett for å kunne klare…
continue reading

Livet som plutselig bare endret seg

Published on 2022-11-08 under News
Livet som plutselig bare endret seg
I slutten av januar 2022 oppsøkte jeg, Liza, fastlegen med noen vage plager. Hun sendte meg videre til undersøkelser og sykehuset med en gang. Etter flere undersøkelser, fikk jeg tarmkreft som diagnose og ble operert…
continue reading

Sellerirot salat – oppskrift

Published on 2022-09-05 under News
Sellerirot salat – oppskrift
Sellerirot er en rotgrønnsak som er kjempegodt på vinteren. Den blir høstet sent på høsten og lagt i en kjølig rotkjeller før den kommer til butikken (eller hvis du har dyrket den selv, så hopper…
continue reading

Sopp soya – oppskrift

Published on 2022-08-22 under Oppskrifter
Sopp soya – oppskrift
Nå at det begynner å komme godt med sopp i skogen, er det gøy å kunne lage soppsoya. Det er relativt enkelt, kan oppbevares veldig lenge og hever smaken i mange høst- og vinterretter. Før…
continue reading

(glutenfri) krumkaker – oppskrift

Published on 2021-12-17 under News
(glutenfri) krumkaker – oppskrift
Krumkaker hører til jul. Og de er morsomme å lage hvis man har eller kan låne et krumkakejern. Her er krumkakesteking en av førjulsaktivitetene som alle har lyst å hjelpe til med (som gjør at…
continue reading

Lamme terrine – oppskrift

Published on 2021-12-09 under News
Lamme terrine – oppskrift
Terrine er som en fast leverpostei. Supert som siderett ved julemiddagen, men også som spiselig julegave. Det spises mye i Frankrike, og er helt nydelig. Ingredienser til 1 kg terrine: 500 gr Lammelever (eller en…
continue reading

Rødkål oppskrift

Published on 2021-11-13 under Oppskrifter
Rødkål oppskrift
Rødkål-oppskrift Hjemmelaget rødkål smaker veldig godt og er ikke noe vanskelig i det hele tatt. Du kan gjerne lage det noen dager på forhånd og oppbevare det i kjøleskapet fram til du skal spise det.…
continue reading

Gresskarsuppe – oppskrift

Published on 2021-09-27 under Oppskrifter
Gresskarsuppe – oppskrift
Tidsbruk: 40 minutter forberedelse, pluss 30 minutter koking og noen få minutter rett før servering Ingredienser for 4 personer: Litt olje eller smør 1 rødløk 1 stang stangstelleri 1 gulrot 2 fedd hvitløk Rosmarin 1…
continue reading

Blomsterkarse-kapers – oppskrift

Published on 2021-07-22 under Oppskrifter
Blomsterkarse-kapers – oppskrift
Blomsterkarse-kapers. Hvis du har sådd blomsterkarse, så begynner den å ha ganske mange frøkapsler. Så lenge de er unge og grønne, kan du lage en kapers med de! Kjempegodt i salater eller på pizzaen (eller…
continue reading

Smuldrepai med stikkelsbær eller rabarbra

Published on 2021-07-21 under News
Smuldrepai med stikkelsbær eller rabarbra
De første stikkelsbær blir høstet for tiden. Stikkelsbær er ganske sur, og det er ikke mange som liker de sånn rett fra busken. Men, man kan lage mye godt med de: syltetøy, stikkelsbærcurd, smuldrepai, muffins,…
continue reading

Hanens slutt

Published on 2021-07-17 under News
Hanens slutt
Livet er ikke alltid like langvarig på et småbruk. Denne hanen har vi hatt i noen år, som gjør at han er ikke både far men også bestefar (og kanskje oldefar) til hønene våre. Mao,…
continue reading

Rørte jordbær – oppskrift

Published on 2021-07-16 under Oppskrifter
Rørte jordbær – oppskrift
Jordbær!!! Det finnes ikke bedre enn ferske jordbær. Ingen av oss er glad i jordbærsyltetøy. De smaker liksom ikke jordbær lengre. Men rørte jordbær derimot beholder jordbærsmaken veldig mye bedre og er stor favoritt her.…
continue reading

Rabarbra mousse – oppskrift

Published on 2021-05-06 under News
Rabarbra mousse – oppskrift
Rabarbra er en deilig grønnsak. Høstes så fort stilkene begynner å ses, og fram til Sankt Hans. Planten trenger nemlig å hvile på sensommeren for å kunne gi deg en innhøsting neste år også. Den…
continue reading

frukt- og bærhagen: hva trives?

Published on 2021-03-21 under News
frukt- og bærhagen: hva trives?
Jeg tenkte å dele litt erfaringer om våre frukt og bær: Klimasonen vi er i er h5. Det betyr at vi må velge sorter som tåler mye kulde, både sommeren og vinteren. Du finner sonen…
continue reading

sinssykt god camembert!?

Published on 2021-02-19 under News
sinssykt god camembert!?
Hjemmelaget sinnsykt god camembert?! De fleste oster vi prøver å lage for 1. gang, blir ganske så greit. Hvis dere skjønner hva vi mener:) Det må litt øvelse til for åt de skal bli GREAT.…
continue reading

Gratinert sikori med skinke

Published on 2021-01-07 under Uncategorized
Gratinert sikori med skinke
Sikori, endivie, julesalat (DK), brussels lof (NL, B). Kjært barn har mange navn. Det er svært lite man kan dyrke i januar, men sikori eller endivie er en glemt grønnsak som er fersk dyrket nå.…
continue reading

Mandelmakroner – oppskrift

Published on 2020-12-01 under News
Mandelmakroner – oppskrift
Mange som har vært på kurs har smakt på mandelmakronene våre. Og mange har etterspurt oppskriften. Så her er den:) Ingredienser til 25 makroner: 125 g kvernede mandler (Coop selger (øko) mandelmel, så slipper du…
continue reading

Oppskrift hjemmelaget skinke og fenalår

Published on 2020-11-04 under News
Oppskrift hjemmelaget skinke og fenalår
Hjemmelaget skinke og fenalår! Det er ikke noe vanskelig å lage sin egen spekeskinke eller fenalår og utrolig kult. Men du må ha tålmodighet (og kjøpe et svine- eller lammelår eller slakte noe selv...). Den…
continue reading

Vill plen – la gresset vokse!

Published on 2020-07-24 under Uncategorized
Vill plen – la gresset vokse!
Gresset har vokst mens vi har vært på Norgesferie. Ikke bare litt. Vi har mengder med kløver, tistler, mjødurt, storklokke og mye, mye mer. De med robotgressklipper hadde fått sjokk! (og vi ble litt overrasket…
continue reading

hylleblomst saft – oppskrift

Published on 2020-05-27 under News
hylleblomst saft – oppskrift
Hylleblomst! Det er vår og hyllen begynner så vidt å blomstre noen steder. Hylleblomst er noe av det allerførste man kan høste i Norge på våren, og det er masse godt man kan lage av…
continue reading

Hylleblomstbrus – oppskrift

Published on 2020-05-26 under Oppskrifter
Hylleblomstbrus – oppskrift
Hylleblomst-brus Dette her er min favoritt sommer drink. Hylleblomstdrikk med bittesmå bobler i (tenk sjampisbobler). Noen kaller det derfor hylleblomstchampagne, men du kommer ikke til å danse på bordet med det første etter noen flasker.…
continue reading

svømme skole for ender

Published on 2020-05-12 under Uncategorized
svømme skole for ender
En kald torsdag på våren:8-åringen: Mamma, kan andunger svømme?Mammaen (jeg; ikke helt med): Ja8-åringen: Kan jeg ta et bad?Mammaen: (fortsatt ikke helt med): Ja5 minutter senere:8-åringen: Mamma, kom og se og ta med kamera!P.s. Ingen…
continue reading

Rabarbra salat – oppskrift

Published on 2020-05-01 under News
Rabarbra salat – oppskrift
  Det er tid for rabarbra. Grønnsaken (!) Kommer opprinnelig fra Siberia og stortrives i norske hager. Den liker sol og gjødsel, men vil også vokse i skygge og kaldt eller næringsfattig jord. Den kommer…
continue reading