Nyheter & Oppskrifter

GLUTENFRI SURDEIG STARTER

Published on 2024-07-07 under Oppskrifter
GLUTENFRI SURDEIG STARTER
Surdeigsstarteren, eller surdeigskulturen er en klump brøddeig/røre som består av naturlig gjær og melkesyrebakterier i en blanding av mel og vann. Mikro-organisemene spiser sukkerartene i melet og skiller ut CO2 (bobler i deig og brød)…
continue reading

GRESSLØKBLOMST EDDIK

Published on 2024-07-07 under Oppskrifter
GRESSLØKBLOMST EDDIK
Gressløkblomst eddik er en enkel og rask måte å gi en nydelig gressløksmak til dine retter. Denne velduftende eddiken kan brukes i salater og hvor enn du ellers ville brukt eddik. Perfekt til å ta…
continue reading

SYLTET FENNIKEL

Published on 2024-07-07 under Oppskrifter
SYLTET FENNIKEL
Fennikel er ikke så kjent som grønnsaker i Norge, men lett å dyrke her og den har en spennende litt annerledes smak.  Syltet fennikel er populær i middelhavsmat, den gir en frisk, sprø, anisaktig smak…
continue reading

Speket reinsdyr hjerte

Published on 2024-02-25 under Oppskrifter
Speket reinsdyr hjerte
Å speke er ikke like vanskelig som man tror! Denne oppskriften er flott for å starte med å speke og ikke minst smaker den helt nydelig . Vi har brukt reinsdyr hjertet, men man kan…
continue reading

INNBAKT FISK

Published on 2024-02-25 under Oppskrifter
INNBAKT FISK
Innbakt fisk, eller også kalt papillote på Fransk, er en måte å steke fisk på, hvor du pakker inn fisken. Du kan bruke bakepapir eller folie til å pakke inn. Jeg foretrekker bakepapir. Som regel…
continue reading

STIKKELSBÆRKETCHUP

Published on 2024-02-25 under Oppskrifter
STIKKELSBÆRKETCHUP
Er du glad i ketchup? Har du stikkelsbær i fryseren? Så kan man lage stikkelbærketchup. Utrolig godt på pølse eller annet kjøtt! Ingredienser: 1 kg stikkelsbær 125 gr sukker (gjerne lys brun sukker) 75 ml…
continue reading

Hjemmedyrkede BELGFRUKTER!

Published on 2024-01-26 under News
Hjemmedyrkede BELGFRUKTER!
I år har vi for første gang dyrket våre egne belgfrukter. Det ble en stor innhøsting med en herling blanding av mange forskjellige bønner. Koketiden varierer for disse, så helt ideelt er det ikke at…
continue reading

Honning-fermentert gulerot syltetøy

Published on 2024-01-25 under Oppskrifter
Honning-fermentert gulerot syltetøy
Tør du å prøve noe nytt? Dette syltetøyet smaker litt som gulerotkake og kan brukes selvfølgelig på en brødskive, men også i yoghurt, på en ostekake, i salater, sammen med hvit geitost eller perlespelt/bygg osv.…
continue reading

Gulrothummus & rødbethummus

Published on 2024-01-25 under Oppskrifter
Gulrothummus & rødbethummus
Hummus har blitt veldig populær i Norge, men også i mange andre land i verden. Det er vanskelig å si hvor hummus opprinnelig stammer fra, men opphavet er i Midtøsten. Det er litt av en…
continue reading

RØDBETGRAVET ØRRET 

Published on 2023-12-14 under Oppskrifter
RØDBETGRAVET ØRRET 
Det blir ikke julebord uten gravetlaks! Denne gangen har vi har lyst å dele en litt annerledes oppskrift hvor fisken får en vakker farge og nydelige smak: rødbetgravet ørret! Ved å bruke rødbeter vil fargen…
continue reading

RUSTIKK GRESSKAR PAI

Published on 2023-12-13 under Oppskrifter
RUSTIKK GRESSKAR PAI
Denne gresskarpaien er en glede å spise, flott å se på, lett å lage og man kan bruke mange forskjellig ingredienser/råvarer. Kort sagt: den bør prøves! Vanligvis steker man paier i paiform, men her bretter…
continue reading

Grønnkål pesto

Published on 2023-11-30 under Oppskrifter
Grønnkål pesto
Den tradisjonelle pestoen er som regel laget med basilikum, pinjekjerner, parmesan, hvitløk, olivenolje og litt sitronjus. Men du kan lage pesto med andre ingredienser også. For at det skal være en pesto, trenger man bladurter…
continue reading

Rosenkål salat med lønnesirup

Published on 2023-11-30 under Oppskrifter
Rosenkål salat med lønnesirup
Ingredienser til 4/6 personer 350 gr Rosenkål, grønn eller lilla  1 Eple 50 gr Tranebær 50 gr Hasselnøtter Til dressing  1 Spiseskje dijonsennep 3 Spiseskjeer lønnesirup 1 Spiseskje eplesidereddik 1-2 Hvitløksfedd 2 Spiseskje rapsolje eller…
continue reading

Posjert egg

Published on 2023-11-26 under Oppskrifter
Posjert egg
Denne oppskriften er for deg som kanskje aldri har hørt om posjert egg, eller du har prøvd og mislyktes. Enten du ønsker å imponere gjestene dine med en delikat salat, tilføre frokosten et hint av…
continue reading

spirer – dyrke selv

Published on 2023-02-23 under News
spirer – dyrke selv
Midt på vinteren er det ikke så mye man kan dyrke. Det er tele i bakken mange steder og snøen ligger gjerne dypt. Selv på vestlandskysten, vil ikke noe vokse midt på vinteren. Da er…
continue reading

HjemmeSPEKET ANDEBRYST – oppskrift

Published on 2023-02-01 under News
HjemmeSPEKET ANDEBRYST – oppskrift
Lyst til å prøve å speke ditt eget kjøtt til julebord eller nyttårsaften? Denne retten blir akkurat klart til jul! Om du aldri har speket før så er dette en flott oppskrift å begynne med,…
continue reading

Anderaser

Published on 2023-02-01 under Uncategorized
Anderaser
     I motsetning til høner, som vi har hatt i Norge i over 1000 år (vikingene hadde høner), så har vi mindre tradisjon for andehold her. Det finnes mange gamle mer eller mindre norske hønseraser,…
continue reading

svømme skole for ender

Published on 2023-02-01 under News
svømme skole for ender
Denne videoen er noen år gammel, men like sjarmerende som den gangen! En kald torsdag på våren:8-åringen: Mamma, kan andunger svømme?Mammaen (jeg; ikke helt med): Ja8-åringen: Kan jeg ta et bad?Mammaen: (fortsatt ikke helt med):…
continue reading

GRØNNSAKSTÅRN – Oppskrift

Published on 2022-12-07 under News
GRØNNSAKSTÅRN – Oppskrift
Grønnsaker skal også stæsjes opp til i jul! Tanken bak denne oppskriften er å lage et delikat tilbehør til julemat med vintergrønnsaker som ser flott ut og en litt annen måte å spise kålrot og…
continue reading

MEDISTERKAKE – oppskrift

Published on 2022-12-07 under Uncategorized
MEDISTERKAKE – oppskrift
Dette er en av de mest tradisjonelle juleretter. Det er mange måter å lage medisterkaker på. Noen er mer eller mindre tradisjonelt, og denne oppskriften her er med tyttebær, lønnesirup og sennep. Tyttebær ser flott…
continue reading

Hvem er Karin?!

Published on 2022-11-17 under News
Hvem er Karin?!
Hei! Jeg heter Karin Schiano og har begynt å jobbe sammen med Liza på Lizas Småbruk. Jeg er halv Fransk, halv Norsk, og oppvokst i Frankrike. Jeg brenner for god hjemmelaget mat med lokale helst…
continue reading

OPPSKRIFT langtidsstekt LAMMELÅR

Published on 2022-11-15 under News
OPPSKRIFT langtidsstekt LAMMELÅR
Senhøsten er ypperlig tid for langtidskokte kjøttretter. Kjøttet er på sitt beste og ferskeste nå, både siden høsten er slaktetid og tida hvor dyra har anlagt et godt lager med fett for å kunne klare…
continue reading

Livet som plutselig bare endret seg

Published on 2022-11-08 under News
Livet som plutselig bare endret seg
I slutten av januar 2022 oppsøkte jeg, Liza, fastlegen med noen vage plager. Hun sendte meg videre til undersøkelser og sykehuset med en gang. Etter flere undersøkelser, fikk jeg tarmkreft som diagnose og ble operert…
continue reading

Sellerirot salat – oppskrift

Published on 2022-09-05 under News
Sellerirot salat – oppskrift
Sellerirot er en rotgrønnsak som er kjempegodt på vinteren. Den blir høstet sent på høsten og lagt i en kjølig rotkjeller før den kommer til butikken (eller hvis du har dyrket den selv, så hopper…
continue reading

Sopp soya – oppskrift

Published on 2022-08-22 under Oppskrifter
Sopp soya – oppskrift
Nå at det begynner å komme godt med sopp i skogen, er det gøy å kunne lage soppsoya. Det er relativt enkelt, kan oppbevares veldig lenge og hever smaken i mange høst- og vinterretter. Før…
continue reading

(glutenfri) krumkaker – oppskrift

Published on 2021-12-17 under News
(glutenfri) krumkaker – oppskrift
Krumkaker hører til jul. Og de er morsomme å lage hvis man har eller kan låne et krumkakejern. Her er krumkakesteking en av førjulsaktivitetene som alle har lyst å hjelpe til med (som gjør at…
continue reading

Lamme terrine – oppskrift

Published on 2021-12-09 under News
Lamme terrine – oppskrift
Terrine er som en fast leverpostei. Supert som siderett ved julemiddagen, men også som spiselig julegave. Det spises mye i Frankrike, og er helt nydelig. Ingredienser til 1 kg terrine: 500 gr Lammelever (eller en…
continue reading

Rødkål oppskrift

Published on 2021-11-13 under Oppskrifter
Rødkål oppskrift
Rødkål-oppskrift Hjemmelaget rødkål smaker veldig godt og er ikke noe vanskelig i det hele tatt. Du kan gjerne lage det noen dager på forhånd og oppbevare det i kjøleskapet fram til du skal spise det.…
continue reading

Gresskarsuppe – oppskrift

Published on 2021-09-27 under Oppskrifter
Gresskarsuppe – oppskrift
Tidsbruk: 40 minutter forberedelse, pluss 30 minutter koking og noen få minutter rett før servering Ingredienser for 4 personer: Litt olje eller smør 1 rødløk 1 stang stangstelleri 1 gulrot 2 fedd hvitløk Rosmarin 1…
continue reading