Nyheter & Oppskrifter

Gresskarsuppe – oppskrift

Published on 2021-09-27 under Oppskrifter
Gresskarsuppe – oppskrift
Tidsbruk: 40 minutter forberedelse, pluss 30 minutter koking og noen få minutter rett før servering Ingredienser for 4 personer: Litt olje eller smør 1 rødløk 1 stang stangstelleri 1 gulrot 2 fedd hvitløk Rosmarin 1…
continue reading

Blomsterkarse-kapers – oppskrift

Published on 2021-07-22 under Oppskrifter
Blomsterkarse-kapers – oppskrift
Blomsterkarse-kapers. Hvis du har sådd blomsterkarse, så begynner den å ha ganske mange frøkapsler. Så lenge de er unge og grønne, kan du lage en kapers med de! Kjempegodt i salater eller på pizzaen (eller…
continue reading

Smuldrepai med stikkelsbær eller rabarbra

Published on 2021-07-21 under News
Smuldrepai med stikkelsbær eller rabarbra
De første stikkelsbær blir høstet for tiden. Stikkelsbær er ganske sur, og det er ikke mange som liker de sånn rett fra busken. Men, man kan lage mye godt med de: syltetøy, stikkelsbærcurd, smuldrepai, muffins,…
continue reading

Hanens slutt

Published on 2021-07-17 under News
Hanens slutt
Livet er ikke alltid like langvarig på et småbruk. Denne hanen har vi hatt i noen år, som gjør at han er ikke både far men også bestefar (og kanskje oldefar) til hønene våre. Mao,…
continue reading

Rørte jordbær – oppskrift

Published on 2021-07-16 under Oppskrifter
Rørte jordbær – oppskrift
Jordbær!!! Det finnes ikke bedre enn ferske jordbær. Ingen av oss er glad i jordbærsyltetøy. De smaker liksom ikke jordbær lengre. Men rørte jordbær derimot beholder jordbærsmaken veldig mye bedre og er stor favoritt her.…
continue reading

Rabarbra mousse – oppskrift

Published on 2021-05-06 under News
Rabarbra mousse – oppskrift
Rabarbra er en deilig grønnsak. Høstes så fort stilkene begynner å ses, og fram til Sankt Hans. Planten trenger nemlig å hvile på sensommeren for å kunne gi deg en innhøsting neste år også. Den…
continue reading

frukt- og bærhagen: hva trives?

Published on 2021-03-21 under News
frukt- og bærhagen: hva trives?
Jeg tenkte å dele litt erfaringer om våre frukt og bær: Klimasonen vi er i er h5. Det betyr at vi må velge sorter som tåler mye kulde, både sommeren og vinteren. Du finner sonen…
continue reading

sinssykt god camembert!?

Published on 2021-02-19 under News
sinssykt god camembert!?
Hjemmelaget sinnsykt god camembert?! De fleste oster vi prøver å lage for 1. gang, blir ganske så greit. Hvis dere skjønner hva vi mener:) Det må litt øvelse til for åt de skal bli GREAT.…
continue reading

Gratinert sikori med skinke

Published on 2021-01-07 under Uncategorized
Gratinert sikori med skinke
Sikori, endivie, julesalat (DK), brussels lof (NL, B). Kjært barn har mange navn. Det er svært lite man kan dyrke i januar, men sikori eller endivie er en glemt grønnsak som er fersk dyrket nå.…
continue reading

Mandelmakroner – oppskrift

Published on 2020-12-01 under News
Mandelmakroner – oppskrift
Mange som har vært på kurs har smakt på mandelmakronene våre. Og mange har etterspurt oppskriften. Så her er den endelig:) Ingredienser til 25 makroner: 125 g kvernede mandler (Coop selger mandelmel, så slipper du…
continue reading

Oppskrift hjemmelaget skinke og fenalår

Published on 2020-11-04 under News
Oppskrift hjemmelaget skinke og fenalår
Hjemmelaget skinke og fenalår! Det er ikke noe vanskelig å lage sin egen spekeskinke eller fenalår og utrolig kult. Men du må ha tålmodighet (og kjøpe et svine- eller lammelår eller slakte noe selv...). Den…
continue reading

Vill plen – la gresset vokse!

Published on 2020-07-24 under Uncategorized
Vill plen – la gresset vokse!
Gresset har vokst mens vi har vært på Norgesferie. Ikke bare litt. Vi har mengder med kløver, tistler, mjødurt, storklokke og mye, mye mer. De med robotgressklipper hadde fått sjokk! (og vi ble litt overrasket…
continue reading

hylleblomst saft – oppskrift

Published on 2020-05-27 under News
hylleblomst saft – oppskrift
Hylleblomst! Det er vår og hyllen begynner så vidt å blomstre noen steder. Hylleblomst er noe av det allerførste man kan høste i Norge på våren, og det er masse godt man kan lage av…
continue reading

Hylleblomstbrus – oppskrift

Published on 2020-05-26 under Oppskrifter
Hylleblomstbrus – oppskrift
Hylleblomst-brus Dette her er min favoritt sommer drink. Hylleblomstdrikk med bittesmå bobler i (tenk sjampisbobler). Noen kaller det derfor hylleblomstchampagne, men du kommer ikke til å danse på bordet med det første etter noen flasker.…
continue reading

svømme skole for ender

Published on 2020-05-12 under Uncategorized
svømme skole for ender
En kald torsdag på våren:8-åringen: Mamma, kan andunger svømme?Mammaen (jeg; ikke helt med): Ja8-åringen: Kan jeg ta et bad?Mammaen: (fortsatt ikke helt med): Ja5 minutter senere:8-åringen: Mamma, kom og se og ta med kamera!P.s. Ingen…
continue reading

Rabarbra salat – oppskrift

Published on 2020-05-01 under News
Rabarbra salat – oppskrift
  Det er tid for rabarbra. Grønnsaken (!) Kommer opprinnelig fra Siberia og stortrives i norske hager. Den liker sol og gjødsel, men vil også vokse i skygge og kaldt eller næringsfattig jord. Den kommer…
continue reading

Skvallerkål pesto – oppskrift

Published on 2020-04-25 under News
Skvallerkål pesto – oppskrift
Visste du at mange av de første vekstene er kjempegode til å lage pesto av? Skvallerkål, ramsløk, løvetann, rukkola, gressløk, blomsterkarse er bare noen forbilder av det du kan lage pesto med. Her følger oppskrift…
continue reading

Kjøkkenhagen – del 2

Published on 2020-03-22 under News
Kjøkkenhagen – del 2
  På tiden med en ny runde såing! 13 grader ute, sola skinner, det popper ut kyllinger hele tida og i vinterhagen sår vi i shorts og t-shirt. For 2 uker siden sådde vi knollselleri,…
continue reading

Løvetannsalat

Published on 2020-03-16 under News
Løvetannsalat
Årets første vekster! Nå at snøen er nesten helt borte, begynner løvetanna å komme fram igjen. Den er jo stortsett uønsket i hagene våre. Men, den er også spiselig og ikke minst slipper du å…
continue reading

Surdeigsproblemer?

Published on 2020-02-19 under Uncategorized
Surdeigsproblemer?
Synes du surdeigsbrødene dine blir for sure? Her har vi noen triks for deg for at brødene skal bli mindre sure. Surdeig er ikke noe annet enn en samling av mel, vann og en del…
continue reading

Hjemmelaget parmesan

Published on 2020-01-22 under Uncategorized
Hjemmelaget parmesan
Vi lager en del forskjellige oster her, men parmesan er jo egentlig utenfor vår komfortsone. Den krever mye press, lang modning, og det hele helst i en grotte i Italia. Men sammen med gode venner,…
continue reading

Dyrke i kjøkkenhagen – del 1

Published on 2020-01-21 under News
Dyrke i kjøkkenhagen – del 1
Tida etter jul er en fin tid å starte planlegging på din (nye) kjøkkenhage. Februar er offisielt den siste vintermåneden og dagene begynner å bli lengre igjen. Her følger en steg-for-steg plan for å designe…
continue reading

Lag din egen yoghurt – oppskrift

Published on 2020-01-14 under News
Lag din egen yoghurt – oppskrift
Ingredienser: * 1 liter melk med god holdbarhet (rett fra kua, Røros gårdsmjølk eller Tine) * 2 ss yoghurt naturell med god holdbarhet (f.eks. Røros yoghurt). Du kan også bruke gresk yoghurt for å prøve…
continue reading

Sellerirot salat – oppskrift

Published on 2019-12-05 under News
Sellerirot salat – oppskrift
Sellerirot er en rotgrønnsak som er kjempegodt på vinteren. Den blir høstet sent på høsten og lagt i en kjølig rotkjeller før den kommer til butikken (eller hvis du har dyrket den selv, så hopper…
continue reading

Kurs i julegave?!

Published on 2019-11-22 under News
Kurs i julegave?!
Kurs i julegaven til faren som har alt eller kjæresten som er matglad? Vi har det og gjør det lett for deg! Vi lager gavekort, som du kan gi. Gi broderen et kurs i pølselaging, lære…
continue reading

Rødkål oppskrift

Published on 2019-11-13 under Oppskrifter
Rødkål oppskrift
Rødkål-oppskrift Hjemmelaget rødkål smaker veldig godt og er ikke noe vanskelig i det hele tatt. Du kan gjerne lage det noen dager på forhånd og oppbevare det i kjøleskapet fram til du skal spise det.…
continue reading

Oppskrift Brioche

Published on 2019-11-12 under News
Oppskrift Brioche
Alle unghøner som ble klekt på våren har begynt å legge egg, så plutselig er det fart i eggleggingen. Og da baker vi mye Brioche, en fransk blanding mellom brød og kake. Eller eggbrød som…
continue reading

Brennesle suppe! Oppskrift

Published on 2019-04-20 under News
Brennesle suppe! Oppskrift
Brennesle som mat har aldri fristet før. Det er en plante som stikker og gjør vondt. Hvordan kan den bli god? Men det er samtidig en plante som vokser overalt hvor det er bra med…
continue reading

ultralyd på egg – lyse egg

Published on 2019-03-29 under News
ultralyd på egg – lyse egg
På våren blir det som regel en del kyllinger på småbruket. Noen ganger er det greit å vite om hanen gjør jobben eller om vi bare har ubefruktet egg. Det er jo litt dumt hvis…
continue reading