Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Mat på tur – blåbær syltetøy på bål

Published on 2016-08-17 under News
Mat på tur – blåbær syltetøy på bål

342 370

Mat på tur! Rundtstykker på bål med blåbærsyltetøy på den andre siden av bålet og drikke finnes jo overalt. Vi skulle gjerne ha spist reinbiffen også, men den fikk gå videre.

Oppskrift turrundstykker: 500 g (sammalt) mel, 1 ts bakepulver, 1 ts gjærpulver, 1 ts salt, 1 ts sukker, evt noen frø. Blandes hjemme i en pose. Eltes på tur med omtrent 3 dl vann (bruk den lille primus kjelen). Lag rundstykker av det og stek sakte og forsiktig på en stein rundt bålet. Sett deg på den andre siden av bålet, slik at du kan passe på at de ikke blir brent! Velbekommen! (Forresten, Møllerens har en turrundstykkemiks i assortimentet sitt, hvis du ikke vil blande selv)

Oppskrift tursyltetøy: Plukk blåbær / krekling / moltebær / tyttebær / bringebær / markjordbær og ha en kjele. Ha 2-3 cm vann i bunn. Sett på en stein langs bålet og la de koke opp. Rør av og til slik at bærene moses fortere. Rør inn så mye sukker eller honning inntil det smaker godt. Velbekomme!

Oppskrift turvann: For utenlandske turister: bær mange liter med deg som holder til hele dagen. Norske turgåere: ta en tom flaske eller kopp og dypp i nærmeste bekk. Eller dropp koppen og dypp ansiktet i bekken. Velbekommen!

Nytt dagen!

www.lizassmabruk.no
Kurs fra jord til bord

Tagged: , , , ,