Mandelmakroner – oppskrift

Mange som har vært på kurs har smakt på mandelmakronene våre. Og mange har etterspurt oppskriften. Så her er den:)
Ingredienser til 25 makroner:
125 g kvernede mandler (Coop selger (øko) mandelmel, så slipper du å kverne selv)
150 g sukker
2 eggehviter
litt vanilje
50 g mørk sjokolade, hakket i 1 cm store biter
2 bakepapir eller silikonplater på hvert sitt stekebrett
Til pynt: hele mandler
Varm opp ovnen til 180 g. Pisk eggehvitene stive. Bland forsiktig inn mandelmelet, sukkeret, og vaniljen. Bland deretter inn sjokoladebitene. Jeg pleier å bruke en stor skje og blande varsomt, for jeg vil miste minst mulig av lufta i eggehvitene.
Lag så små hauger ved hjelp av to teskjeer på bakepapiret. De vokser en del, så ikke legg dem helt inntil hverandre. Prøv å lage sirka 20-25 stk totalt. Legg en mandel på toppen av hver makron. Sett i ovnen i 10-15 minutter, inntil de har fått litt farge og er semiharde/-myke.
Varianter: Bruk hasselnøtter i stedet for mandler. Bruk revet sitronskall av 1 sitron i stedet for mørk sjokolade, bruk kokos i stedet for mandler, bruk honning i stedet for sukker (bruk mindre; honning er søtere).
Enda en annen variant er å piske eggehvitene og sukkeret stive sammen, før du tilsetter de andre ingrediensene. Da får du en annen konsistens for kjeksene (mer seig)
Velbekomme!