Innhøsting – oppskrift forvelling
Dette er mer enn det vi klarer å spise på en kveld….
Kjøkkenhagen og veksthuset er midt i den største produksjonstiden nå. Det vi ikke makter å spise opp med en gang, forveller vi og fryser ti vinteren.
Forvelling gjør du slikk: Kokk opp en stor kjele med masse vann. Del opp grønnsakene i porsjoner du vil bruke per middag (f.e. 500 g med store squash terninger). Ha grønnsaksporsjonene, en om gangen, i 2 minutter i det kokende vannet. Ta ut igjen og la dryppe fra seg i en sil i noen minutter. Pakk i bokser eller poser som merkes. Det er ikke lett å huske seinere om det grønne i denne boksen var bønner eller broccoli. Legg i fryseren fram til bruk. Nå får du hjemmedyrket sukkererter i desember! 🙂
Forvelling egner seg godt til sukkererter, bønner, squash, brokkoli, kinakål, og paksoi. Gulrøtter, poteter, rødbeter, pastinakk, løk og hodekål kan du lagre som de er, men de kan gjerne vokse en stund til. Grønnkål, erter, hestebønner og purre kan du fryse uten å forvelle.
Ha en fin dag!
www.lizassmabruk.no
Kurs fra jord til bord