Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Hvem er Karin?!

Published on 2022-11-17 under News
Hvem er Karin?!

Hei! Jeg heter Karin Schiano og begynte å jobbe sammen med Liza på Lizas Småbruk i 2021. Jeg er halvt fransk, halvt norsk og oppvokst i Frankrike. Jeg brenner for god hjemmelaget mat laget av lokale råvarer – helst plukket eller dyrket selv. Som erfaren kokk har jeg jobbet mange år i Frankrike, Canada og Norge, og nå bor jeg på småbruk ved Hønefoss.

Å gå inn i en spesialbutikk eller på et matmarked er som å komme til Tusenfryd for meg – jeg må virkelig beherske meg for ikke å prøve alt! Som barn la jeg alltid en liten bit til side på tallerkenen for å avslutte måltidet med den beste smaken. Heldigvis har jeg sluttet med det, men gleden ved et godt måltid er alltid der, særlig når råvarene er av god kvalitet. Men for å være ærlig, jeg kan også sette pris på en frossenpizza i ny og ne!

Vi flyttet tilbake til Norge fra Frankrike for syv år siden og bor nå på et småbruk i Ådalen. Her stortrives vi – med elva langs tomta, fiske- og krepserett, og skog og fjell rett bak oss. Livet på småbruket er en fantastisk reise med kjøkkenhage, drivhus og dyr. Jeg er også en ivrig sanker og elsker å utforske skogen for alt naturen har å by på. Småbrukslivet gir meg stadig nye gleder og utfordringer – enten det er å dyrke en grønnsak jeg har lyst til å bruke i matlaging, finne en ny sopp, eller oppdage et egg i en helt ny farge!

Jeg tok hotellfagutdanning i Sveits, men skjønte raskt at det var kokk jeg ville bli. Etter noen år i Canada fikk jeg tilbud om å bli kjøkkensjef på en italiensk gourmetrestaurant, og jobbet der med stor glede. Senere bodde jeg tre år i Norge, hvor jeg jobbet hos Pascal, med Tommy Østhagen på Kreativ Catering og var med på å starte Food Story i Oslo. Det var der jeg virkelig ble bevisst på økologiske råvarer og kortreist mat.

Da jeg flyttet tilbake til Frankrike, startet jeg familie og la gourmetkokk-karrieren til side en stund. Jeg hjalp mannen min med bedriften hans, samtidig som jeg tok vare på familien, holdt høner og dyrket kjøkkenhage. Etter hvert bestemte vi oss for å flytte til Norge. Planen var å drive hytter for turister, men så kom korona, og planene ble litt annerledes.

Vi hadde høner og kjøkkenhage, og en dag trengte jeg å slakte en hane. Som kokk lærer man ikke slakting, så jeg endte opp på slaktekurs på Lizas Småbruk – og slik startet vårt samarbeid. Nå holder vi kurs sammen.

I dag tilbyr jeg kurs om matlaging med lokale og sesongbaserte råvarer. Det er en stor glede å dele lidenskapen min og inspirere deltakerne med en kombinasjon av norske råvarer og min internasjonale matlagingserfaring. Kursene våre er alltid fylt med latter og god mat, og deltakerne får med seg en god opplevelse hjem.

Vil du se hvilke kurs jeg holder? Ta en titt her: www.lizassmabruk.no/kurs. Flere kurs kommer, og jeg håper å se deg på et kurs snart!

Tagged: , ,