Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Hjemmelaget pastasaus – oppskrift

Published on 2021-08-11 under Oppskrifter
Hjemmelaget pastasaus – oppskrift

Vi dyrker noen tomater selv. Men de går mest til salater og barnas smygg-spising. Men vi er så heldige å ha De Haes Gartneri som naboer som dyrker øko tomat og øko agurk i mye større skala. I går fikk vi 19 kilo flotte tomater og det ble en felles dugnad å forvandle dem til ketchup (yngste manns favoritt), hermetiserte tomater (til salater og pizza) og pastasaus (til pizza og pasta). Sausen ble vi spesielt fornøyd med! Vi ristet tomatene og det ga en herlig ristet og karamellisert smak. Her er oppskriften vi brukte: Halver 2 kilo med tomater og legg dem med skjæreflaten opp på et ovnbrett. Dryss over en håndfull med fersk eller en sa med tørket oregano. Dryss over 2 fedd hvitløk i skiver, litt salt og pepper og en god skvett olje (50 ml eller 0,5 dl?). Sett i ovnen på 180 grader i en time. Tomatene vil i den tida fordampe mye av vannet sitt og bli ristet og lett karamellisert. Purer så tomatene og væsken som ligger på ovnbrettet eller press gjennom en sil. Smak og tilsett evt litt mer pepper, salt osv. Kok opp noen glass for å sterilisere dem. Kok opp sausen for å sterilisere den. Ha så sausen over i de varme glassene og lukk. Ferdig! Din egen hjemmelagde pastasaus!!

Ha en fin sommerdag og nytt tomat sesongen! 😉

Liza og gjengen

Tomater, tomater og atter tomater!! 🙂 Så herlig denne sesongen er!
Tomatene rett før de går inn i ovnen
Tagged: , ,