Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Hjemmelaget pasta – bruk opp eggene! :)

Published on 2018-11-05 under Oppskrifter
Hjemmelaget pasta – bruk opp eggene! :)

006009013015

Hjemmelaget pasta

Hjemmelaget pasta er kjempegodt. Det tar litt tid. Men barna liker å gjøre jobben. I tillegg går det mange egg som er en fordel når vi har ivrige unghøner som legger og legger.

Pasta til 4 personer:
400 g finsiktet mel
4 egg

Slik gjør du:
Lag en deig av mel og egg. Tilsett litt vann hvis du ikke får det til. Del deigen i 8 deler. Hvis du har pastamaskin, tre del for del gjennom maskinen på groveste innstilning. Skift så til en hakk mindre og kjevle alle deler gjennom maksinen igjen. Fortsett å gå ned et hakk om gangen inntil du har fine tynne plater. Har du ikke pastamaskin, kan du fint gjøre det for hånd med en kjevle. Kjevle ut delene inntil du har lange plater på omtrent 2 mm tykke.

Platene du har nå, kan du bruke som lasagneplater. Eller så kan du skjære dem i strimler eller tre dem gjennom en spagettikutter i pastamaskinen (spagetti), eller lage noen andre fasonger med dem.

Legg på kjøkkenhåndkle inntil du skal bruke dem videre. Når du skal koke dem, sett på en stor kjele med vann. Salt vannet. Når det koker har du opp i pastaen. La koke i 2-3 minutter. Smak. Tilsett litt pesto, litt parmesan og spis med f.e. salat. Nam! Hjemmelaget pasta på 15 minutter!

Har du laget litt for mye? dryss litt mel på den ukokte pastaen og ha i kjøleskapet i maks 1 uke.

Bilde 1: ingrediensene
Bilde 2: elting
Bilde 3: deigplatene etter 1. runde i pastarullene
Bilde 4: spagetti ferdig til koking

Tagged: , , , , , ,