Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Grønnkål og aromasopp lasagne – oppskrift

Published on 2019-02-12 under News
Grønnkål og aromasopp lasagne – oppskrift

0000001 (4) 0000001 (8) 000023 (4)

Grønnkål og aromasopp lasagne

Det er kaldt ute i dag og vi koser oss litt til med vinterens grønnsaker. Grønnkål er sunt og godt, men mange vet ikke helt hva de skal lage med det. Denne oppskriften slår alltid an her.

Ingredienser for 5:
300 g grønnkål eller palmekål
30 g smør
500 g (aroma) sopp eller canthareller
2 fedd hvitløk
litt timjan
175 g lasagneblader
20 g parmesan-ost
salt og pepper

Ingredienser til bechamel sausen:
* Enten en pose bechamelsaus
* Eller
750 g melk
1 laurbærblad
1 løk
1 selleri-stilk
svarte pepperkorn
50 g smør
50 g mel
2 teskje fransk sennep (Dijon)

Slik gjør du:
Bechamel saus:
* Enten lager du saus ifølge bruksanvisning på posen.
* Ellers så varmer du opp melken sammen med laurærblad, grovhakket løk, selleri og noen pepperkorn. Når det nesten begynner å koke, tar du det bort fra komfyren og la det trekke/stå.

Skjær grønnkålen i strimler. Fjern eventuelt de hardeste stilk deler. Ha i en kjele med litt vann og salt. Kok opp og la koke i 2-3 minutter. Hell av vannet og sett til siden.

Grovskjær soppene og smelt smøret i en stor stekepanne. Tilsett soppene og litt salt og pepper. Stek i 5-10 minutter inntil de begynner å bli mindre. Tilsett hvitløken (finhakket) og timjan. Stek i et minutt til. Sett til siden.

Sil melken. Du skal bruke melken, mens grønnsaksrestene i melken kan gå til hønene eller avfallet. Smelt 50 smør i en kjele. Tilsett 50 mel og la det brune mens du rører godt. Tilsett 1/4 del av melken og rør godt. Når det har blitt en jevn røre, tilsetter du neste 1/4 del osv. Når du har tilsatt siste melk og du har fått en glatt og jevn saus, lar du det stå å småkoke i 2 minutter (rør godt, det setter seg fort fast i bunnen). Tilsett så sennepen, salt og pepper og sett til siden.

Ta en stor ovnsfat. Fordel 1/4 del av bechamelsausen over bunnen. Legg på lasagneblader. Legg på grønnkålen og 25% av bechamelsausen. Legg på lasagneblader. Legg på soppene og 25% av sausen. Legg på siste lag med lasagneblader. Ta på siste bechamelsausen og til slutt strør du over osten.

Sett i ovn på 180 grader i omtrent 30 minutter. Velbekommen!
Deilig med en tomatsalat f.e.
Oppskriften er lånt og tilpasset fra ‘River Cottage, Veg everyday’

Ha en fin dag!

Tagged: , , , , , , , ,