Hva har skjedd på Lizas Småbruk

GRESSLØKBLOMST EDDIK

Published on 2024-07-07 under Oppskrifter
GRESSLØKBLOMST EDDIK

Gressløkblomst eddik er en enkel og rask måte å gi en nydelig gressløksmak til dine retter. Denne velduftende eddiken kan brukes i salater og hvor enn du ellers ville brukt eddik. Perfekt til å ta vare på smaken av sommeren!

Ingredienser:

– 25 stk gressløkblomster

– 200-250 ml eplecidereddik eller hvit eddik.

– 1 flaske eller krukke på 250-300 ml

Slik gjør du:

1. Plukk gressløkblomstene når de har en fin violett rosa farge, før de har begynt å sette frø. Dette er når de har mest smak og aroma.

2. Skyll blomstene forsiktig i kaldt vann for å fjerne eventuelle insekter og smuss hvis det trengs. La dem tørke på et rent kjøkkenhåndkle.

3. Gjerne morte blomstene litt for å få mest smak ut av blomstene. Legg de i en liten, steril flaske eller krukke.

4. Hell eplecidereddik eller hvit eddik over blomstene til flasken er full. Sørg for at blomstene er helt dekket av eddiken.

5. Lukk flasken godt og sett den på et mørkt, kjølig sted i 2-3 uker. Rist flasken forsiktig av og til for å sikre at blomstene blander seg godt med eddiken.

6. Etter det kan du sile eddiken gjennom en finmasket sil eller et kaffefilter for å fjerne blomstene. Hell den silte eddiken tilbake i flasken eller krukken. Den er klar til å nytes!

Gressløkblomst eddik har ubegrenset holdbarhet, men den er så velsmakende at den sannsynligvis blir brukt opp raskt! Oppbevar eddiken på et mørkt sted for å bevare smaken best mulig.

Bruk denne i salatdressinger, marinader, drypp litt over grillede grønnsaker, eller tilsett litt i sauser eller mayonnaise. Håper det smaker! 

Tagged: , , , ,