Hva har skjedd på Lizas Småbruk

(glutenfri) krumkaker – oppskrift

Published on 2021-12-17 under News
(glutenfri) krumkaker – oppskrift

Krumkaker hører til jul. Og de er morsomme å lage hvis man har eller kan låne et krumkakejern. Her er krumkakesteking en av førjulsaktivitetene som alle har lyst å hjelpe til med (som gjør at krumkakene får som regel veldige varierende eller ‘rustique’ fasonger!). Krumkaker er lett å lage glutenfri, og vi synes de smaker egentlig enda bedre med mandelmel og bokhvetemel enn det de gjør med vanlig hvetemel!

Til sirka 25 stk, avhengig av størrelsen

2 egg
80 g sukker
100 g smør
1 dl melk
80 g mandelmel
40 g bokhvetemel, potetmel eller maisena
1 ts bakepulver

Krumkakesteking på gang på Lizas Småbruk

Smelt smøret og sett til side. Ta en bolle og visp eggene og sukker sammen til eggedosis. Tilsett melken til eggedosisen og tilsett smøret mens du rører (eggedosisen skal ikke bli for varmt av smøret). Tilsett alle tørre ingredienser og bland godt til du har en jevn røre. Varm opp et krumkakejern. Ha litt smør opp i jernet. Stek krumkakene i krumkakejernet. Rull dem rett etter steking til horn eller legg dem over en kopp slik at de blir til små begere.

Ha en fin adventsdag!

Lyst å lære mer? Vi holder regelmessig glutenfri bakst kurs. Du finner kurskalenderen her: www.lizassmabruk.no/kurs

Hjemmelagde krumkaker på Lizas Småbruk
Tagged: , , ,