Geitramssaft – oppskrift

Geitramsen blomstrer, og den kan bli til en vakker saft!
Det fine med vekster du plukker i naturen er at du slipper å så, luke og vanne dem. Geitrams trenger du bare å finne og plukke når den blomstrer. Du finner den stortsett overalt i overgangen fra kulturlandskap til skog. Den vokser gjerne langs beiter og i kratt.
Saften er superenkelt å lage. Det som tar mest tid er plukking av blomstene, men i dette været er det ikke noe straff!
Geitramssaft
Ingredienser til 0,75 l saft (cirka 4 liter ferdig blandet)
75 g geitramsblomster (plukk kun blomster, ikke stilker eller blader)
0,5 liter vann
3,5 dl sukker
0,5 (økologisk) sitron
Vask sitronen og skjær den i tynne skiver. Kok opp vannet og tilsett sukker og sitronskivene. Rør til alt sukkeret har løst seg opp. Ha blomstene i vannet. Sett blomstervannet i kjøleskapet i 4 dager. Sil saften (gjennom et klede eller en sil) og hell på rene falsker.
Holdbarheten er ikke så lenge, siden du ikke har kokt blomstene, men 1-2 uker i kjøleskapet pleier ikke være noe problem.
Når du skal drikke, vann ut til passe styrke. Velbekomme!
www.lizassmabruk.no