Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Fruktpai eller bærpai – oppskrift

Published on 2018-09-13 under Oppskrifter
Fruktpai eller bærpai – oppskrift

Frukt- eller bærpai – oppskrift

I fryseren ligger det ofte mange pakker med bær og frukt. Tanken er å lage noe godt med det i løpet av vinteren. Men det mangler av og til litt på ideer. Denne paien er en av våre favoritter når det gjelder å kombinere en fantastisk god pai med å få en smak av sommeren på vinteren. Denne paien kan lages med bringebær, rips, blåbær, solbær, stikkelsbær, plommer, epler, rabarbra eller hva du nå har av moden frukt i hagen eller fryseren.

INGREDIENSER:
Til deigen:
200 g finsiktet mel (hvete, spelt eller emmer)

125 g smør
65 g sukker
en liten klype salt
1/2 egg

Til fyllet:
500 g frukt i biter eller bær
75 g sukker (med blåbær, bruk 50 gr og med stikkelsbær eller rabrabra bruk 100 gr)

til pensling:
1/2 egg

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 170 grader. Ta ingrediensene til deigen i en bolle og elt med hendene til en sammenhengende deig. Ta en paiform/springform. Smør den hvis det trengs. Dytt deigen ut til den dekker bunnen pluss en liten kant på 2 cm på sidene. Fordel bærene eller fruktene over bunnen. Strø sukkeret over bærene eller fruktene. Til slutt pensler du egget over deigkanten, slik at den blir fint og brunt i ovnen. Sett i ovnen i minst 45 minutter eller inntil du ser at det bobler i midten. Kjøles ned på rist og spises best kaldt. Velbekommen!

Ha en strålende dag!
www.lizassmabruk.no
Kurs fra jord til bord

Lyst på flere bæroppskrifter?

Rabarbra er kjent for de fleste som saft eller syrlig søtsak, men her får den en hel ny rolle, kombinert med fisk, purre, ingefær og soja. Kan også lage med rips eller stikkelbær, både fra fryseren eller fersk fra hagen.

Smaksatt eddik er super som dressing. Du kan smaksette med alt av bær og frukt du måtte ha. Bringebær er vår favoritt. Her finner du oppskriften/fremgangsmåten:
Hjemmelaget godteri med bær eller frukt! Her finner du oppskriften til deilige fruktremser
Lyst å lære mer? Vi holder kurs i sylting, safting, fermentering, dyrking og mye mer. Sjekk ut kursprogrammet vårt her:
Tagged: , , , , , , , ,