Hva har skjedd på Lizas Småbruk

OPPSKRIFT fruktpai eller bærpai

Published on 2018-09-13 under Oppskrifter
OPPSKRIFT fruktpai eller bærpai

En smak av sommer midt på vinteren!

I fryseren ligger det ofte en del bær og frukt. Hvorfor ikke lage noe deilig av dem i løpet av vinteren? Denne paien er en av våre absolutte favoritter. Den kombinerer smaken av en nydelig pai med sommerlige bær eller frukt. Vi serverer den ofte som velkomstkake på kursene våre – og deltakerne elsker den!

Paien kan lages med bringebær, rips, blåbær, solbær, stikkelsbær, plommer, epler, rabarbra eller hva du måtte ha i fryseren eller av moden frukt i hagen på sommeren.

Ingredienser

Til deigen:

  • 200 g finsiktet mel (hvete, spelt eller emmer)
  • 125 g smør
  • 65 g sukker
  • En liten klype salt
  • 1/2 egg

Til fyllet:

  • 500 g frukt i biter eller bær
  • 75 g sukker (juster etter fruktens sødme, blåbær:bruk 50 g, stikkelsbær eller rabarbra, bruk 100 g)

Til pensling:

  • 1/2 egg

Slik gjør du :

  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Ha alle ingrediensene til deigen i en bolle og elt med hendene til en jevn og sammenhengende deig.
  3. Smør en paiform eller springform om nødvendig. Trykk deigen ut i formen slik at den dekker bunnen og lager en kant på ca. 2 cm langs sidene.
  4. Fordel bærene eller frukten jevnt over deigbunnen. Dryss sukkeret over.
  5. Pensle deigkanten med egg for en fin, gyllen overflate.
  6. Sett formen midt i ovnen og stek i minst 45 minutter, eller til det bobler i midten og deigen er gyllen.
  7. Avkjøl paien på rist og server den helst kald.

Velbekomme!

Vil du ha flere oppskrifter med bær?

Smaksatt eddik er super som dressing. Du kan smaksette med alt av bær og frukt du måtte ha. Bringebær er vår favoritt. Her finner du oppskriften/fremgangsmåten:
Hjemmelaget godteri med bær eller frukt! Her finner du oppskriften til deilige fruktremser
Tagged: , , , , , , , ,