Fantastisk glutenfrikake med appelsin og mandel
Denne oppskriften passer ypperlig til jul og selv om du ikke er glutenintolerant så anbefaler vi å prøve den! Det er alltid suksess når vi servere den på kurs! Ved å bruke appelsiner, mandelmel og egg blir denne kaken utrolig saftig og luftig.
Vi holder glutenfribakst kurs 22 mars, mer info finner du her: www.lizassmabruk.no/kurs/
Ingredienser
2 store appelsiner eller 3 mindre store (Bruk gjerne økologisk siden vi skal bruke hele frukten, inklusiv skallet)
5 egg
250 gr sukker
250 gr mandelmel
1 teskje bakepulver
Til pynting: melis, mandler og/eller revet appelsinskall.
Slik gjør du
- Vei og mål ingredienser.
- Bruk en silikonkakeform, eller smør en kakeform eller legg ett bakepapir i en kakeformen. Har du ikke kakeform, bruk 2 brødform
- Legg appelsinene hele med skallet på i en kjele og dekk med vann. La de småkoke en time med lokk på. Sjekk gjerne av og til at appelsinene fortsatt er dekket med vann.
- Etter 1 time, tøm væsken og la appelsinene avkjøle. Vi skal bruke de hele videre, inklusiv skallet.
- Forvarm oven på 170 grader.
- Del appelsinene i kvarter, fjern eventuelle frø du ser, og legg bittene i en blender. Igjen, med skallet på. Mos bitene slik at du får en jevn pure.
- Pisk eggene sammen med sukkeret til det blir en tykk krem. Tilsett deretter appelsinmosen, og mandelmelet. Tilsett til slutt bakepulver og bland med en slikkepott.
- Hel kakeblandingen i formen og stek i midten av ovnen i 1 time.
- Ta ut og la den avkjøle i 20 minutter eller mer. Etter det kan du ta den ut av formen hvis du vil.
- Før du skal servere den, dryss på melis, litt hakket mandler og/eller litt rivet appelsinskal hvis du vil
- Du kan gjerne lage den 2 dager på forhand. Da smaker den enda bedre!
Bon appetit!