Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Fantastisk glutenfrikake med appelsin og mandel

Published on 2023-12-13 under Oppskrifter
Fantastisk glutenfrikake med appelsin og mandel

Denne oppskriften passer ypperlig til jul og selv om du ikke er glutenintolerant så anbefaler vi å prøve den! Det er alltid suksess når vi servere den på kurs! Ved å bruke appelsiner, mandelmel og egg blir denne kaken utrolig saftig og luftig.

Vi holder glutenfribakst kurs 22 mars, mer info finner du her: www.lizassmabruk.no/kurs/

Ingredienser

2 store appelsiner eller 3 mindre store (Bruk gjerne økologisk siden vi skal bruke hele frukten, inklusiv skallet)

5 egg

250 gr sukker

250 gr mandelmel

1 teskje bakepulver

Til pynting: melis, mandler og/eller revet appelsinskall.

Slik gjør du

  1. Vei og mål ingredienser.
  2. Bruk en silikonkakeform, eller smør en kakeform eller legg ett bakepapir i en kakeformen. Har du ikke kakeform, bruk 2 brødform
  3. Legg appelsinene hele med skallet på i en kjele og dekk med vann. La de småkoke en time med lokk på. Sjekk gjerne av og til at appelsinene fortsatt er dekket med vann.
  4. Etter 1 time, tøm væsken og la appelsinene avkjøle. Vi skal bruke de hele videre, inklusiv skallet.
  5. Forvarm oven på 170 grader. 
  6. Del appelsinene i kvarter, fjern eventuelle frø du ser, og legg bittene i en blender. Igjen, med skallet på. Mos bitene slik at du får en jevn pure.
  7. Pisk eggene sammen med sukkeret til det blir en tykk krem. Tilsett deretter appelsinmosen, og mandelmelet. Tilsett til slutt bakepulver og bland med en slikkepott.
  8. Hel kakeblandingen i formen og stek i midten av ovnen i 1 time. 
  9. Ta ut og la den avkjøle i 20 minutter eller mer. Etter det kan du ta den ut av formen hvis du vil.
  10. Før du skal servere den, dryss på melis, litt hakket mandler og/eller litt rivet appelsinskal hvis du vil
  11. Du kan gjerne lage den 2 dager på forhand. Da smaker den enda bedre!

Bon appetit!

Tagged: , , , , ,