Event: Ysting på kjøkkenet – feta og fersk ost – 20% rabatt

Ysting på kjøkkenet – feta og fersk ost – 20% rabatt
jan
12
Vi har fått noen ledige plasser på dette kurset. Siden det er så pass kort frist, så kan du bli med med 20% rabatt (1992 kr).
Lyst å lære lage feta, yoghurt, ferskost og ricotta? På dette kurset lærer du hvordan du selv kan yste hjemme.
Dagen ser omtrent slik ut:

9:30 velkomst, introduksjon med hjemmelaget kake og kaffe/te

9:45 Del 1 hvor vi setter i gang flere av produktene vi skal lage i løpet av dagen: feta, tjukkmjølk og smørost. Alle får hver sine egne produkter, slik at alle får gjort alt selv.
11:00 Mens feta, tjukkmjølken og smøreosten er på vei og vi må vente på de, starter vi med del 2 hvor vi går inn i teorien bak å yste hjemme. Du lærer om melkekvalitet, hvor å få tak i fersk melk om man ønsker, hygiene, forskjellige kulturer til å yste med og hvordan å få tak i de. Vi går inn på hva slags utstyr man kan bruke og hvordan å skape gode modningsplasser hjemme. Før vi går til lunsj, sjekker og smaker vi alle produktene våre og justerer om vi må.
12:00 Lunsj med hjemmelagede og hjemmeproduserte varer i vinterhagen. De som ønsker, får mulighet å bli med en tur rundt småbruket for å se hvordan dyr og planter vokser og lever her.
13:00 Del 3 startes med å dosere løpen i feta og smøreosten. Etter det går vi over til å dele ostemassen for så å sette i gang dreneringen. Vi sjekker de andre produktene våre (tjukkmjølk, yoghurt, mm)  og tilpasser hvis vi må. Fetaosten legger vi i former.

14:00 Vi setter i gang med å koke ricotta med mysen vi har samlet fra ostene våre. Mens den varmer opp går vi gjennom oppskriftene og prosessen for å lage skjørost, gulost og brunost hjemme.

15:00 Smøreostene er nå ferdig drenert og skal krydres. Forskjellige muligheter blir diskutert og hver kan teste ut selv. Fetaostene kommer ut av formene, og yoghurten smakes.
15:30 Alle produkter pakkes og kjøles ned for reisen hjem. Mens de kjølner ned tar vi en kaffekopp med hjemmebakte kjeks og tester vår egenlagde fetaost, yoghurt, og ferskost, samt noen lokale og mindre lokale oster.
16:00 Avslutning. Alle tar med hjem produktene de har laget i løpet av dagen, samt et oppskriftshefte for å kunne fortsette hjemme.
 
Programmet kan bli endret noe underveis.
Pris: Før 2490 kr. Nå: 1992 kr. Maks 10 deltakere.
Velkommen!
* På kurset yster vi med fersk, ikke pasteurisert melk. Kurset er derfor ikke egnet for gravide eller folk med nedsatt immunforsvar.
* Lizas småbruk organiserer kurs fra jord til bord på et allsidig lite småbruk i drift. Småbruket ligger 10 km øst for Jevnaker, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse
Trenger du mer info? Still et spørsmål: