
nov
10
Dette kurset er fullbooket. Lyst å delta? Vi holder samme kurset 10. januar. Der er det god plass foreløpig.
Lyst å lære lage yoghurt, ferskost, ricotta og fetaost? På dette kurset lærer du hvordan du selv kan yste hjemme.
Dagen ser omtrent slik ut:
9:30 velkomst, introduksjon med hjemmelaget kake og kaffe/te

11:00 Mens fetaosten, yoghurten og smøreosten er på vei og vi må vente på de, starter vi med del 2 hvor vi går inn i teorien bak å yste hjemme. Du lærer om melkekvalitet, hvor å få tak i fersk melk om man ønsker, hygiene, forskjellige kulturer til å yste med og hvordan å få tak i de. Vi går inn på hva slags utstyr man kan bruke og hvordan å skape gode modningsplasser hjemme. Før vi går til lunsj, sjekker og smaker vi alle produktene våre og justerer om vi må.

13:00 Del 3 startes med å dosere løpen i smøreosten. Etter det går vi over til å dele ostemassen for så å sette i gang dreneringen. Vi skjærer feta ostemassen, drenerer og sjekker yoghurten og tilpasser hvis vi må.

15:00 Smøreostene er nå ferdig drenert og skal krydres. Forskjellige muligheter blir diskutert og hver kan teste ut selv. Fetaostene saltes.

16:00 Avslutning. Alle tar med hjem produktene de har laget i løpet av dagen.
Programmet kan bli endret noe underveis.
Pris: 2200 kr. Maks 10 deltakere.
Velkommen!
* På kurset yster vi med fersk, ikke pasteurisert melk. Kurset er derfor ikke egnet for gravide eller folk med nedsatt immunforsvar.
* Lizas småbruk organiserer kurs fra jord til bord på et allsidig lite småbruk i drift. Småbruket ligger 10 km øst for Jevnaker, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse
Trenger du mer info? Still et spørsmål: