Event: Småbrukerkurs

Småbrukerkurs
feb
03

Lurer du på om et liv på landet på et småbruk er noe for deg? Drømmer du om å flytte, men er du usikker om det passer deg? Kom og test det for en dag! Her kan du få være med og se alt vi gjør og hvordan vi driver her og stille alle spørsmål du lurer på.

Vi bruker dagen på å gå inn på alle aspekter rundt å drive et småbruk. Fokuset skal ligge på det praktiske: oppgaver, tidsbruk, pengebruk og hvordan å få tak i et småbruk.

* Dyrehold: Vi ser på dyrene vi har her og hvordan de lever her og diskuterer oss gjennom ku, sau, høner, gris, kalkun, gås, bier, mm. Tema vi skal ta opp er bl.a: beite, skog, vinterfor og sommerfor, hus, vann, kyllinger, kalving og lamming og egnede raser for småbrukeren. Vi ser også på kostnader, bruk og salg av kjøtt/egg/ull/melk/honning, lover og regler, og ikke minst tidsbruk.

* Kjøkkenhagen (eller grønnsaksåkeren): Ingen småbruk uten kjøkkenhagen. Vi ser på egnede grønnsaks-sorter for Norske småbruk, oppål, luking, innhøsting, hvordan oppbevare grønnsaker, bruk og salg, lover og regler, gjødsling, vekst, tidsbruk osv.

* Frukthagen: frukttrær og bærbusker; jordbær og rabarbra. Hvilken krav stilles til jorda, hvilken sorter vokser i Norge, egnede sorter for småbrukeren, beskjæring, hva kan du forvente i avlinger, gjødsel, kostnader/inntekter, lover og regler rund bruk og salg, og hvor mye tid vil det ta er tema vi vil ta opp.

* Hvordan starte et småbruk: kjøp/arv, størrelse, hvor, drivplikt, odel

* Økonomi: inntekter og utgifter. Småbruk som hovedjobb eller som hobby?

Programmet tilpasses etter det dere deltakere ønsker å lære og høre om. Vi tar maks 10 deltakere, slik at det vil være mulig å spørre alt man lurer på.

Dette kurset viser deg hva det innebærer å bo på et småbruk og hva slags muligheter som finnes der. Det hjelper deg derimot ikke med å finne hva du skal leve av eller hvordan du skal drive småbruket ditt (det gjør vi på ‘småbrukerkurset’).

Pris: 2000 per person.

Dagen varer fra 9:30 til 16:00 og det vil bli servert hjemmelaget og hjemmeprodusert lunsj, kake, kjeks osv. En stor del av dagen vil foregå ute.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, et allsidig småbruk i drift. Småbruket ligger i Jevnaker kommune: Kart og adresse. Vi henter gjerne ved Lunner togstasjon, bussholdeplass eller flybussholdeplass på jevnaker

Meld deg på under her. Lurer du på noe eller ønsker du å melde på flere, skriv det i kommentarfeltet.

Velkommen!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: