Event: VEGETAR & GRØNNSAKER

VEGETAR & GRØNNSAKER
mar
08

Grønnsaker – en fest for smaksløkene!
På dette kurset tar vår kokk, Karin, deg med på en reise inn i grønnsakenes verden. Sammen skal vi lage smakfulle retter med sesongens lokale grønnsaker, utforske nye teknikker og dele masse tips til hvordan du kan forvandle grønnsaker, bruke belgfrukter,  til smaksrike måltider hjemme. Vi håper å inspirere deg til å oppleve grønnsakene på nye måter, både med kjente og kanskje noen ukjente sorter. Her får du også lære å lage fullverdige måltider der grønnsakene spiller hovedrollen, og utforske forskjellige konserveringsmetoder så du kan nyte herlighetene hele året!

Ønsker du å lære hvordan du kan oppbevare grønnsaker over tid?
Vi vil vise og lære hvordan du kan bevare grønnsaker gjennom sylting, olje, fermentering og hermetisering. På den måten får du nyte din egen grønnsakshøst lenge etter at sesongen er over.

Dagens program:

Kl. 09:30 – Velkomst med kaffe, te og hjemmelaget fruktkake. Vi starter dagen med en kort introduksjon til temaet.

Kl. 10:00 – Vi setter i gang med dagens første rett: en norsk vri på klassisk indisk dhal. Her bruker vi ringerikserter, pastinakk, hokkaido-gresskar og savoykål, toppet med en smaksrik yoghurtsaus med friske urter. Mens dhalen står og godgjør seg, får du en introduksjon til verdenen av belgfrukter, så du kan lage dine egne dhal-varianter hjemme.

Kl. 11:00 – Grønnkål kan være en utfordring for mange, men vi viser deg hvordan du kan lage sprø, ovnsbakte samosaer fylt med grønnkål, røde linser og jordskokk. Du får lære enkle teknikker for å lage disse smakfulle trekantene som kan varieres med flere ulike grønnsaker.

Kl. 12:00 – Lunsj i vinterhagen! Her nyter vi dagens første retter, samt mye annet godt fra småbruket. Etterpå tar vi en rusletur i kjøkkenhagen og veksthuset, hvor du også får hilse på dyrene for de som ønsker.

Kl. 13:00 – Nå starter vi med grønnsaksfermentering og lager kimchi, en koreansk klassiker av fermenterte grønnsaker. Vi viser deg hele prosessen, så du kan fortsette hjemme og utforske nye smakskombinasjoner. I tillegg ser vi på andre konserveringsmetoder som sylting, tørking og hermetisering.

Kl. 13:45 – Smuldrepai er en klassiker, men har du prøvd den med gulrøtter? Vi lager en vri med havre, hasselnøtter, urter og ost som gir en fantastisk smakskombinasjon. Du får med deg paien hjem til middag og inspirasjon til å eksperimentere videre på egen hånd!

Kl. 14:30 – Tid for sylting! Vi viser deg hvordan du sylter rødbeter med rødløk, krydder og urter. Du lærer teknikker for kutting og sylting som påvirker både smak og utseende på grønnsakene.

Kl. 15:30 – Avslutning med kaffe eller te i vinterhagen. Vi deler flere oppskrifter, tips og idéer for deg som vil fortsette matlagingen hjemme.

Kl. 16:00 – Tid for å pakke med seg dagens produksjoner: kimchi, syltede rødbeter og smuldrepai. Du får også et oppskriftshefte med mange spennende retter.

Programmet kan variere, avhengig av hvilke grønnsaker vi har.

Kurset er vegetarisk, men ikke vegansk.
Er du veganer og ønsker å delta, skriv gjerne i kommentarfeltet, så tilpasser vi programmet for deg!

Pris: 2490 kr per person. Maks 10 deltakere.

Hjertelig velkommen på kurs!

Lizas småbruk organiserer kurs fra jord til bord på et allsidig lite småbruk i drift. Småbruket ligger 10 km øst for Jevnaker, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse

Kursholderen er norsk-franske Karin Schiano, som bor på et småbruk og har lang erfaring med mat og gode råvarer. Karin har jobbet som kokk i flere år på gourmetrestauranter og har utdannelse innen hotellbransjen. Hun har bodd både i Frankrike og Norge og brenner for å inspirere andre til å lage fantastisk god mat hjemme. Karin er lidenskapelig opptatt av lokale råvarer, helst selvplukkede eller egenproduserte, og hun gleder seg til å dele sin kunnskap og kjærlighet til mat med dere. Det er bare å glede seg!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: