Event: Slakt av lam og andre større dyr – fullbooket

Slakt av lam og andre større dyr – fullbooket
okt
13

Dette kurset er fullbooket for i år.

Hvert år er vi utrolig spente over å kunne tilby dette kurset!

Sammen med vår reisende gårdsslakter skal du lære på dette kurset hvordan å avlive og slakte lam og andre større dyr selv.

Vi starter med dagen selve avlivingen. Her skal slakteren vise forskjellige humane måter og de som vil, får prøve samme med slakteren. Etter det skal alle deltakere flå dyrene sine og lære å ta ut innvollene. Vi skal sammen henge dyrene til mørning, legge skinnene til salting og lære å bruke mest mulig av dyret, også innvollene. De som vil, vil få mulighet å lage leverpostei, bruke hjerte, nyrene osv.

På dette kurset får hvert deltaker jobbe med ett lam. Det vil si at du virkelig får gjort alt selv, selvfølgelig med hjelp av slakteren og oss.

Etter at vi blir ferdig med slaktedagen, henger vi lammene til mørning. 10 dager etter, 24. oktober, skal vi partere lammene vi har slaktet på vår parteringskurs. Melder du deg på begge kurs, får du partere det lammet du har slaktet uken før.

Kurset varer fra 9:30 til omtrent 16:00, og det vil bli servert hjemmelaget lunsj, kafe og kjeks.

Velkommen!
* Lizas småbruk organiserer kurs fra jord til bord på et allsidig lite småbruk i drift. Småbruket ligger 10 km øst for Jevnaker, 1 time nord for Oslo. kart

Prisene:

Slaktekurs 13. oktober: 2800 kr per deltaker

Parterings– og slaktekurs, 13. oktober og 24. oktober: 4900 kr per deltaker

Maks 8 deltakere.

Trenger du litt mer info? Still et spørsmål: