Event: SELVBERGING på våren

SELVBERGING på våren
mar
21

Vårens første skritt mot et selvforsynt liv!
Våren er tiden for å så, planlegge og legge grunnlaget for alt som skal vokse og i dette kurset lærer du hvordan du kommer i gang med selvberging i praksis.

Vi går gjennom grunnleggende teknikker og metoder for en mer selvforsynt hverdag, med fokus på det som er aktuelt om våren: såing inne og ute, jordforbedring, kompost, planlegging av kjøkkenhagen og hvordan du kan bruke det du har for å komme i gang, uansett hvor mye (eller lite) plass du har. Så går vi gjennom konservering og hermetisering, hvordan skal du lagre trygt alle det du har høstet og sanket.

Som alltid kombinerer vi teori og praksis. Du får teste ulike metoder, lære om utstyr og teknikker. Vi ser også på hvordan man kan bruke naturressurser som brennesle, løvetann og kvist til både mat og jord eller alt med bær i naturen.

📋 Fullt kursprogram legges ut snart!
Lyst til å være med – eller har du spørsmål? Ta gjerne kontakt!

Pris: 2790 kr per deltager

Maks 12 deltakere

Kurset holdes på Finnerud gård, kun 5 minutter fra våre tidligere kurslokaler (vi flytter 1. august 2025). Gården ligger i Jevnaker kommune, omtrent 1 time nord for Oslo. Kart og adresse

Bli kjent med kursholderen – kokk og småbruker med fransk-norske røtter!

Halvt fransk, halvt norsk – og 100 % glad i alt som har med mat, dyr og natur å gjøre.

Karin bor på et småbruk ved Hønefoss, hvor hun dyrker og sanker mye av det hun bruker både hjemme og på kurs. Hun har alltid hatt en stor kjærlighet for ekte mat og gode råvarer.

For Karin handler mat om mer enn bare smak – det handler om tradisjon, matglede og å hente frem det beste fra råvarer. Hun brenner for å inspirere deltakerne til å få mer glede av å lage mat hjemme, og på kursene skal det være både gøy og enkelt å lære.

Karin er oppvokst i Frankrike, og har også jobbet i Norge, Canada og Sveits. Med flere år som kokk på restauranter og bakgrunn fra hotellbransjen, har hun bred erfaring hun tar med seg inn i kursene. Hun elsker å kombinere det beste fra ulike matkulturer for å inspirere andre.

Trenger du mer info? Still et spørsmål: