Event: Pølselaging – fullbooket

Pølselaging – fullbooket
sep
29

Dette kurset er fullbooket. Har du lyst å bli med og lære å lage pølser? Vi holder samme kurs 1. desember. Der er det god plass enda. Hjertelig velkommen i desember!

 

Har du lyst å lære å lage dine egne pølser?

På dette kurset lager alle 4 forskjellige type pølser. Vi vil lære om hva slags kjøtt man kan bruke, hva slags tillegsingredienser man kan bruke og hvilke typer pølseskinn som finnes. Vi vil lage forskjellige typer pølser selv og selvfølgelig skal vi smake på resultatene. I løpet av dagen lager vi medisterpølse, chorizo, grove pølser, salami, merguez og eventuelle andre kombinasjoner vi finner på. På dette kurset jobber alle i par. Du kan melde deg på alene, og velge en partner for dagen på kurset. Eller du kan melde på som par. Programmet er omtrent slik:

9:30 Innledning med kaffe, hjemmelaget kake og en kort fordypning i pølse-teorien.

9:45 Vi setter i gang med første pølse. Alle velger kjøtt (gris, lam, elg mm), grovhet på pølsene, kryddertilsetninger, tykkelse på pølseskinnet osv. Selvfølgelig må det smakes før pølsene lages endelig.

11:00 Mens første batchen henger til tørk, setter vi i gang med neste pølse. Vi går inn i passende kryddertilsetninger, saltmengde og hva grovheten gjør med pølsen. De fleste føler nå at de begynner å få det litt mer i fingrene og begynner å eksperimentere med krydder, tykkelse på pølseskinnet og grovheten på pølsekjøttet. Når vi er ferdig steker vi noen få pølser fra 1. og 2. runde mens vi diskuterer tilberedningsmetoder.

12:00. Lunsj med hjemmelaget og hjemmeprodusert mat, samt smaksprøver fra pølsene som deltakere laget. De som ønsker, kan bli med en tur rundt småbruket for å se hvordan vi dyrker grønnsaker her og hvordan dyrene lever.

13:00 Vi tar en runde med litt mer teori rundt modning, hygiene og bakteriekulturer. For nå skal vi i gang med å lage pølser som skal modnes hjemme, for de som vil. Vi lager chorizo!

14:30 Siste runde med pølselaging. De som vil, lager spekepølse, med bakteriekultur, som kan modnes hjemme. De som heller vil lage en vanlig pølse, gjør det. Valgene om kjøtttype, kryddertilsetninger, grovhet gjelder her også, og det blir mange forskjellige pølser.

15:30 Mens de siste pølsene henger til tørk tar vi en tekopp med hjemmelaget kjeks og går gjennom utstyret og materialene man kan bruke for å lage pølser hjemme selv.

16:00 Vi pakker ned pølsene og alle drar hjem med hjemmelaget pølser til middagen eller til modning.

Pris: 2200 kr. Maks 10 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse

Velkommen!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: