Event: PØLSELAGING

PØLSELAGING
apr
11

Bli din egen pølsemaker!

Nå er grillsesongen i gang! Har du lyst til å mestre kunsten til pølselaging? Enten du drømmer om saftige grillpølser eller smakfulle spekepølser, er dette kurset skreddersydd for deg.

På dette kurset får du en grundig innføring i pølsemakerens verden – fra teori til praksis.

Vi starter med en teoretisk gjennomgang der du lærer om ulike kjøttyper, smakstilsetninger og pølseskinn. Deretter går vi rett til det praktiske: Sammen lager vi fire typer pølser – fra klassiske grillpølser til krydret chorizo og delikate spekepølser. Selvfølgelig blir det smaksprøver underveis!

Dagens program

Kl. 09:30 – VELKOMST

Vi starter dagen med kaffe og hjemmelaget kake, etterfulgt av en introduksjon om pølselaging.

Kl. 09:45 – GRILLPØLSER

Vi setter i gang med dagens første pølseprosjekt – klassiske grillpølser! Du lærer å velge kjøtt, bestemme grovhet, eksperimentere med krydder og smakstilsetninger, og ikke minst å smake på resultatene.

Kl. 11:00 – NYE VARIANTER AV GRILLPØLSER

Mens den første batchen henger , eksperimenterer vi videre med nye krydderblandinger, justerer saltmengde og ser hvordan grovhet påvirker tekstur og smak. Deretter steker vi noen av pølsene mens vi diskuterer ulike tilberedningsmetoder.

Kl. 12:00 – LUNSJ I VINTERHAGEN

Vi samles til en smakfull lunsj med hjemmelaget mat fra småbruket, samt smaksprøver på pølsene vi har laget. De som ønsker det, kan bli med på en tur rundt småbruket for å besøke grønnsakshagen og dyrene.

Kl. 13:00 – CHORIZO

Etter lunsj tar vi en teorirunde om modning, hygiene og bakteriekulturer. Deretter går vi i gang med å lage chorizo – en spansk favoritt som er perfekt for hjemmemodning.

Kl. 14:30 – SPEKEPØLSER

Vi går inn i siste del av kurset og lager spekepølser med bakteriekultur for hjemmemodning. Vi kombinerer rødvin og aromatiske krydder for å skape pølser med dybde i smaken. Du lærer de viktigste prinsippene for å lykkes med spekepølser hjemme.

Kl. 15:30 – KAFFEPAUSE

Mens de siste pølsene henger til tørk, tar vi en velfortjent pause med kaffe og hjemmelagde kjeks. Vi går også gjennom ulike verktøy og materialer du kan bruke for å lage pølser hjemme.

Kl. 16:00 – TA MED HJEM

Vi avslutter dagen med å pakke våre hjemmelagde pølser. Alle deltakere drar hjem med fire forskjellige typer pølser – klare til middag eller modning.

Pris: 2490 kr. per person.

Maks 10 deltakere.

Hjertelig velkommen på kurs !

Kursholderen er norsk-franske Karin Schiano, som bor på et småbruk og har lang erfaring med mat og gode råvarer. Karin har jobbet som kokk i flere år på gourmetrestauranter og har utdannelse innen hotellbransjen. Hun har bodd både i Frankrike og Norge og brenner for å inspirere andre til å lage nydelig god mat hjemme. Karin er lidenskapelig opptatt av lokale råvarer, helst selvplukkede eller egenproduserte, og hun gleder seg til å dele sin kunnskap og kjærlighet til mat med dere.

 

Trenger du mer info? Still et spørsmål: