Event: PØLSELAGING

PØLSELAGING
apr
11

Har du lyst å mestre kunsten å lage dine egne pølser? Enten det er saftige medisterpølser eller smakfulle spekepølser du har drømt om å lage, så er dette kurset skreddersydd for deg.

På dette kurset vil du få muligheten til å utforske verden av pølseproduksjon fra bunnen av. Vi vil dykke inn i teorien bak pølser og lære om de ulike kjøtttypene som kan brukes, hvilke tilleggsingredienser som kan tilføres for å skape forskjellige smaker, og hvilke typer pølseskinn som er tilgjengelige.

Vi vil ikke bare snakke om det – vi vil også få brukt hendene våre og lage fire forskjellige typer pølser sammen. Fra klassiske grillpølser til eksotiske chorizo og delikate salami, vil vi utforske et bredt spekter av pølsevarianter. Og selvfølgelig vil vi smake på resultatene av vårt arbeid underveis.

Her er programmet for dagen:

9.30: Vi starter dagen med velkomst, kaffe og hjemmelaget kake, etterfulgt av en kort introduksjon i pølse-teorien.

9.45: Det er på tide å komme i gang med vårt første pølseprosjekt – medisterpølser. Vi vil velge kjøtt, bestemme grovhet, eksperimentere med krydder og smakstilsetninger, og ikke minst smake på resultatene før vi går videre.

11.00: Mens vår første batch av medisterpølser henger, setter vi i gang med vårt neste pølseprosjekt. Vi vil utforske forskjellige krydder, justere saltmengde og se hvordan grovheten påvirker tekstur og smak. Deretter vil vi steke noen av pølsene fra våre første to runder mens vi diskuterer forskjellige tilberedningsmetoder.

12.00: Vi samles til en velsmakende lunsj i vinterhagen med hjemmelagde delikatesser, inkludert smaksprøver fra pølsene vi har laget. De som ønsker det, kan også bli med på en tur rundt småbruket for å se vår grønnsakshage og dyrelivet.

13.00: Etter lunsj tar vi en teorirunde hvor vi vil lære mer om modning, hygiene og bakteriekulturer. Deretter går vi i gang med å lage chorizo – en spansk favoritt som er perfekt for modning hjemme.

14.30: Vi går inn i vår siste runde med pølselaging. De som ønsker det, kan lage spekepølser med bruk av bakteriekultur for hjemmemodning, mens andre kan fortsette med å lage vanlige pølser. Vi vil fortsette å snakke om ulike kjøtttyper, kryddertilsetninger og grovhet, her blir det litt av en variasjon av pølser.

15.30: Mens de siste pølsene henger til tørk, tar vi en velfortjent pause med en kopp te og hjemmelagde kjeks. Vi vil også gå gjennom ulike verktøy og materialer som kan brukes til å lage pølser hjemme.

16.00: Vi avslutter dagen med å pakke ned våre hjemmelagde pølser, og alle deltakerne drar hjem med 4 forskjellige typer deilige pølser til middag eller til modning.

Pris: 2490 kr. per person. Maks 10 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. VI henter gjerne ved Lunner togstasjon, busholdeplass eller flybussholdeplass på Jevnaker. Spør oss gjerne hvis du trenger hjelp!

Velkommen!

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor ikke bare på småbruk og er glad i mat. Hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen. Hun har bodd i både Frankrike og Norge. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: