Event: PØLSEMAKERIET

PØLSEMAKERIET
jan
16

Bli din egen pølsemaker!

Har du lyst til å mestre kunsten å lage dine egne pølser? Enten du drømmer om saftige grillpølser eller smakfulle spekepølser, er dette kurset skreddersydd for deg.

På dette kurset får du en grundig innføring i pølsemakerens verden, fra teori til praksis.

Vi starter med en teoretisk gjennomgang der du lærer om ulike kjøttyper, smakstilsetninger og pølseskinn. Deretter går vi rett til det praktiske, sammen lager vi fire typer pølser, fra klassiske grillpølser til krydret chorizo og delikate spekepølser. Selvfølgelig blir det smaksprøver underveis!

Dagens program

Kl. 09:30 – VELKOMST

Vi starter dagen med kaffe og hjemmelaget kake, etterfulgt av en introduksjon om pølselaging.

Kl. 09:45 – GRILLPØLSER

Vi setter i gang med dagens første pølseprosjekt,  grillpølser! Du lærer å velge kjøtt, bestemme grovhet, eksperimentere med krydder og smakstilsetninger, og også  smake på resultatene.

Kl. 11:00 – NYE VARIANTER AV GRILLPØLSER

Mens den første batchen henger, eksperimenterer vi videre med nye krydderblandinger, justerer saltmengde og ser hvordan grovhet påvirker tekstur og smak. Deretter steker vi noen av pølsene mens vi diskuterer ulike tilberedningsmetoder.

Kl. 12:00 – LUNSJ 

Vi samles til en smakfull lunsj med hjemmelaget mat fra småbruket, samt smaksprøver på pølsene vi har laget. De som ønsker det, kan bli med på en tur rundt på gården for å besøke grønnsakshagen og dyrene.

Kl. 13:00 – CHORIZO

Etter lunsj tar vi en teorirunde om modning, hygiene og bakteriekulturer. Deretter går vi i gang med å lage chorizo, en spansk favoritt som er perfekt for hjemmemodning.

Kl. 14:30 – SPEKEPØLSER

Vi går inn i siste del av kurset og lager spekepølser med bakteriekultur for hjemmemodning. Vi kombinerer rødvin og krydder for å skape pølser med dybde i smaken. Du lærer de viktigste prinsippene for å lykkes med spekepølser hjemme.

Kl. 15:30 – KAFFEPAUSE

Mens de siste pølsene henger til tørk, tar vi en velfortjent pause med kaffe og hjemmelagde kjeks. Vi går også gjennom ulike verktøy og materialer du kan bruke for å lage pølser hjemme.

Kl. 16:00 – TA MED HJEM

Vi avslutter dagen med å pakke våre hjemmelagde pølser. Alle deltakere drar hjem med fire forskjellige typer pølser, klare til middag eller modning.

Pris: 2 790 kr. per person.

Maks 12 deltakere.

Kurset holdes på Finnerud gård, kun 5 minutter fra våre tidligere kurslokaler (vi flytter 1. august 2025). Gården ligger i Jevnaker kommune, omtrent 1 time nord for Oslo. Kart og adresse

Hjertelig velkommen på kurs !

Bli kjent med kursholderen – kokk og småbruker med fransk-norske røtter!

Halvt fransk, halvt norsk – og 100 % glad i alt som har med mat, dyr og natur å gjøre.

Karin bor på et småbruk ved Hønefoss, hvor hun dyrker og sanker mye av det hun bruker både hjemme og på kurs. Hun har alltid hatt en stor kjærlighet for ekte mat og gode råvarer.

For Karin handler mat om mer enn bare smak – det handler om tradisjon, matglede og å hente frem det beste fra råvarer. Hun brenner for å inspirere deltakerne til å få mer glede av å lage mat hjemme, og på kursene skal det være både gøy og enkelt å lære.

Karin er oppvokst i Frankrike, og har også jobbet i Norge, Canada og Sveits. Med flere år som kokk på restauranter og bakgrunn fra hotellbransjen, har hun bred erfaring hun tar med seg inn i kursene. Hun elsker å kombinere det beste fra ulike matkulturer for å inspirere andre.

Trenger du mer info? Still et spørsmål: