Event: Pasta – livet er en kombinasjon av magi og pasta!

Pasta – livet er en kombinasjon av magi og pasta!
okt
24

Dette kurset er helt nytt og vi er kjempespennende over å kunne tilby det! Du kan bli med for under halvparten av vanlig pris og du blir vår prøvekanin. Vi har testet kurset på oss selv, men vil gjerne teste det på deg også hvis du har lyst å bli med på en dag med pastalaging!

De flest av oss forbinder Italiensk mat med pasta og i Italia bruker de jo hjemmelaget pasta daglig. Det er noe spesielt godt med hjemmelaget pasta med smaker fra det italienske kjøkken.

På dette kurset skal vi lære å lage fersk pasta på den tradisjonelle måten men med norske råvarer. Vi lager flere lokale oppskrifter sammen med typiske velduftende og deilig smakende italienske ingredienser.

Her blir du tatt med på en reise med smaker, lukter og farger med nyttige og praktiske metoder.

12:00 Vi starter med velkomst, hjemmelaget fruktpai og kaffe og kort introduksjon om pastaens historikk og bruk.

12:30 Vi går gjennom hvordan man lager pastadeigen, hvilken typer norsk og utenlandsk mel man kan bruke, ulike pasta fasonger og smaker. Variasjonene er nesten uendelige. Her får man brukt sin kreativitet og inspirasjon!

13:00 Nå starter vi å lage pastadeig. I første omgang lager vi i en grunndeig, som vi kan bruke til forskjellige retter. Deretter ser vi på flere alternativer som finnes for å farge og sett smake på pastaen med naturlig ingredienser som mangold, rødbete mm.

13:30 Mens deigen hviler i kjøleskapet, lager vi en deilig rukkola- eller gressløkpesto og ser på andre råvarer som egner seg godt til pesto som basilikum, løvetannsblader, soltørkede tomater, ramsløk, skvallerkål, hasselnøtter, cheddar mm

14:15 En liten te og kafepause. De som ønsker kan bli med en rundtur på småbruket for å se hvordan vi dyrker grønnsaker og hvordan sauene og hønene lever her.

14:45 Vi lager og tilbereder tagliatelle eller sløyfepasta. Her kan alle selv bestemme tykkelse og fasong. Det blir ikke 2 like sløyfer eller batcher. Det er noe av det som er gøy med pasta!

15:30 Så går vi over til å lage vi ravioli. Fyllet lages med noen av sesongens råvarer. Siden det er slutten av oktober, kan vi tenke oss pastinakk, gresskar, oregano, sopp, blåmuggsost eller kanskje grønnkål som fyll. Igjen velger alle selv, og det vil bli mange forskjellige varianter.

16:30 Vi lager rødbete-farfalle som får en lekker dypfiolett farge og en nydelig smak. Rekker vi det, så skal noen også få lage grønn pasta med mangold som fargestoff og gulpasta med gurkemeie. Vi diskuterer forskjellige typer sauser til de forskjellige pastasorter og -retter.

17:15 Nå skal det hjemmelagede nytes, og vi skal kose oss med smaken av Italia og alt vi har laget! I tillegg til våre gode hjemmelagde pastaer vil det bli gode sauser, råkoster fra kjøkkenhagen og selvfølgelig en lekker dessert til slutt.

18:30: Avslutning. Alle får med seg ett kurshefte med bilder og beskrivelse av forskjellig spennende oppskrifter.

«  LA VITA E UNA COMBINAZIONE DI MAGIA E PASTA »

Programmet er omtrentlig. Det er første gangen vi holder dette kurset og vi må lære litt hvor fort ting går:). Men vi lover deg god mat, god stemning og masse ny kunnskap å ta med hjem.

Pris: 950 kr (Vanlig pris er 1950 kr). Maks 8 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor ikke bare på småbruk og er glad i mat. Hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokke i michelin stjerne restaurant, er utdannet i hotellbransjen og elsker å hjelpe folk. Hun har bodd i både Frankrike og Norge, mens bestefaren hennes er fra Napoli. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Velkommen!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: