Event: Partering av lam og andre større dyr – Fullbooket –

Partering av lam og andre større dyr – Fullbooket –
okt
25

Dette kurset er fullbooket, er dere flere og har lyst å delta? Vi holder samme 24. oktober 2023. Den ligger ikke på nettet enda, men hvis du skriver i kommentarfeltet nederst at du vil delta på neste års kurs og sender inn kommentaren, så kan vi gjerne sette deg på lista:).

Lurer du på hvor lammekotelettene sitter på lammekroppen? Skulle du gjerne lære å ta ut låret uten å skjære unødvendig i kjøttet? Hvilket kjøtt lager man pølser av, hva er godt som stek og hvordan lage pinnekjøtt, skinke og bacon?

Vi tilbyr kurs i partering av lam og andre større dyr 25. oktober, og alt dette skal vi gå inn på. Vi starter dagen med at alle får lage sin egen parteringsplan, avhengig av hva deltakeren har lyst å spise/lære. Først da er vi klare til å gå i gang. Deltakere jobber i par og hvert par skal få partere et lam. Så her får du virkelig prøvd deg, selvfølgelig med hjelp av oss. Selvfølgelig skal vi gå inn på forskjellene mellom lam, gris, reinsdyr, kalv og elg.

Til lunsj skal vi lage småretter med noen av innvollene, for de som vil. I tillegg spiser vi mye annet som er laget og produsert på småbruket.

Dette kurset er del 2 etter slaktekurs uken før, men kan fint taes uten at man har tatt forrige.

Lammene er av rasen Norsk Villsau og ble født her og har gått her på småbruket i skogen og på beitet hele sommeren.

Kurset varer fra 9:30 til omtrent 16:00, og det vil bli servert hjemmelaget lunsj, kafe og kjeks.

Velkommen!
 * Lizas småbruk organiserer kurs fra jord til bord på et allsidig lite småbruk i drift. Småbruket ligger 10 km øst for Jevnaker, 1 time nord for Oslo

Prisene:

Parteringskurs 25. oktober: 2400 kr per deltaker, maks 10 deltakere

Parterings- og Slaktekurs, 18. oktober & 25. oktober: 4900 kr per deltaker, maks 8 deltakere på slaktekurset.

Trenger du litt mer info? Still et spørsmål: