Event: NORSKE TAPAS

NORSKE TAPAS
feb
15

Mens de fleste av oss forbinder tapas med spansk kos, vi viser deg hvordan du kan lage spennende tapas med norske vrier. På dette kurset vil vi utforske nye teknikker og smaksrike kombinasjoner med deilige, lokale råvarer sammen med gourmetkokken vår.

 

Du vil bli guidet gjennom smaker, dufter med nyttige og praktiske metoder for bruk av norske råvarer. Vi tar oss tid til å diskutere hvordan du kan få tak i gode råvarer, samt hvordan du kan bytte og variere oppskriftene hvis din lokale butikk ikke har alt tilgjengelig.

 

Program ser slik ut:

 

kl. 9.30: Velkomst med hjemmelaget fruktpai og kaffe, samt en kort introduksjon om tapashistorikk og bruk.

 

kl. 10.00: Vi starter med å lage vannbakkels deig. En deig som er superluftig, men som oftest brukes den med søt krem full. I dag skal vi fylle de med hjemmelaget rødbetermousse og rukkola. Vi ser på andre muligheter for å fylle vannbakkelsene enten salte eller søte retter.

 

kl. 11.00: Ingen tapasbord er komplett uten albondigas, eller kjøttboller! Vi skal kverne viltkjøtt og tilsette smaker som granskudd, brunost eller ramsløk til våre albondigas. Samtidig vil vi lage en tyttebærpesto som tilbehør som er helt fantastisk. Vi går gjennom prosessen for å lage andre pestoer, og også kombinasjoner av kjøtt, krydder, urter og tilleggsingredienser som passer til albondigas.

 

kl. 11.30: Mens de fleste forbinder hummus med kikkerter, skal vi lage en variant med hjemmedyrkede gulerøtter, rød linser og gurkemeie. Denne kombinasjonen vil gi en herlig søtlig og eksotisk smak, samt en levende oransje farge. Vi vil også snakke om andre råvarer som kan brukes til å skape variasjon i hummusen, slik at du kan lage flere spennende varianter.

 

kl. 12.30: Lunsj i vinterhagen med våre hjemmelagde tapasretter, og med flere godsaker laget på småbruket, syltet grønnsaker, hjemmelaget ost, hjemmedyrket råkostsalat og spekepølse. Etter lunsj kan de som ønsker det bli med på en rundtur rundt småbruket for å se hvordan dyrene lever og hvordan grønnsaker, bær og frukt vokser her.

 

kl. 14.00: Kombinasjonen av sikori, blåmuggost, epler og valnøtter skaper en smakseksplosjon og gir en herlig kontrast til de andre retter på tapasbordet. Denne unike salaten vil være en spennende tapas å ta med hjem.

 

kl. 14.30: Vi baker hjemmedyrkede poteter og norsk chorizo til en smaksrik tapas med vår patatas bravas. Vi lager deilig aioli med urter, som perfekt komplementerer den krydrede smaken av chorizospekket.

 

kl. 15.00: Vi tar den enkle løken til nye høyder ved å karamellisere den i rødvin og kombinere den med norsk chevre i små paier eller tarteletter laget av mørdeig. Denne harmoniske blandingen av sødme fra løken, dybde fra rødvinen og kremaktig fra osten vil garantert fortrylle smaksløkene dine. Vi ser på alternative råvarer som kan bidra til å skape variasjon med denne oppskriften, slik at du kan tilpasse smakene etter tilgjengelige råvarer.

 

kl. 16.00: Avslutning. Alle får med seg et kurshefte med beskrivelser av forskjellige spennende oppskrifter, samt noen av tapasene som er laget i løpet av dagen.

Pris: 2490 kr per person. Maks 10 deltakere

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter gjerne ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.

 

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor ikke bare på småbruk og er glad i mat. Hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen. Hun har bodd i både Frankrike og Norge. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

 

Trenger du mer info? Still et spørsmål: