Event: Norske tapas – 1 plass igjen –

Norske tapas – 1 plass igjen –
okt
14

Det er kun 1 plass igjen på dette kurset. Er dere flere og har lyst å delta? Vi holder samme kurset 18 november. Der er det god plass enda og dere er hjertelig velkommen da! 🙂

Bli med på en ettermiddag med tapaslaging med norske råvarer med gourmetkokken vår, Karin, etterfulgt av en nydelig tapasmiddag!

De flest av oss forbinder tapas med Spansk kos, og tapas kommer jo derfra. Men tapas kan lages med andre vri også. På dette kurset skal vi lage mange spennende tapas med deilige norske råvarer mens vi lærer nye teknikker og smaksrike kombinasjoner.

Her blir du tatt med på en reise med smaker, lukter og farger med nyttige og praktiske metoder.

12:00 Vi starter med velkomst, hjemmelaget fruktpai og kaffe og kort introduksjon om tapashistorikk og bruk.

12:15 Den første tapasen vi skal lage er vannbakkelse fullt med pastinakk mousse. En ganske ukjent deig, som er superluftig, men som oftest brukes den med søt krem full. I dag skal vi fulle dem med en hjemmelaget pastinakk mousse og ruccola.

 


13:00 De fleste forbinder humus med kikkerter, men vi skal lage hummus med hjemmedyrkede gulerøtter og gurkemeie. Dette vil gi en fantastisk søtlig og eksotisk smak og en flammende oransje farge.

13:30 Ingen tapasbord er komplett uten albondigas, eller kjøttboller! Vi starter med å kverne elgkjøtt og tilsetter gode saker som granskudd og brunost. Mens kjøttbollene steker går vi i gang med å lage en tyttebær pesto som tilbehør til kjøttbollene.

14:15 En liten te og kaffepause. De som ønsker kan bli med en rundtur på småbruket for å se hvordan vi dyrker grønnsaker og hvordan sauene og hønene lever her.

14:45 Løk blir himmels når den karamelliseres. Vi skal lage små paier, eller tarteletter, med mørdeig, karamelliserte løk i rød vin og norsk chevre.

15:30 Sikori og blåmygg gir en smakseksplosjon, noe å knaske på og det er deilig med en annerledes salat på et tapas bord også.

16:00 Poteter blir bedre når de stekes i chorizospekk. Vi lager en patatas bravas med hjemmedyrket potet, norsk chorizo og deilig aioli.

16:45 Det har blitt skikkelig inn å bruke jordskokk, og den er superlett å dyrke. Vi lager en jordskokktempura med svartkarvefrø. Når denne er ferdig, så er det bare å sette oss til bords.

17:15 Nå skal det hjemmelagede nytes, og vi skal kose oss med smaken av alt vi har laget! I tillegg til våre gode hjemmelagde tapas vil det bli deilig foccacia og råkoster fra kjøkkenhagen.

18:30: Avslutning. Alle får med seg ett kurshefte med bilder og beskrivelse av forskjellig spennende oppskrifter.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter gjerne ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.

 

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor ikke bare på småbruk og er glad i mat. Hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen og elsker å hjelpe folk. Hun har bodd i både Frankrike og Norge. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Pris: 2200 kr per person. Maks 8 deltakere.

Velkommen!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: