Event: Norske tapas

Norske tapas
nov
18

Bli med på en dag med tapaslaging med norske råvarer med gourmetkokken vår, Karin.

De flest av oss forbinder tapas med Spansk kos, og tapas kommer jo derfra. Men tapas kan lages med andre vri også. På dette kurset skal vi lage mange spennende tapas med deilige norske råvarer mens vi lærer nye teknikker og smaksrike kombinasjoner. Til lunsj skal vi sette oss ved langbordet i vinterhagen og nytte mange av de gode tapasene vi har laget.

Her blir du tatt med på en reise med smaker, lukter og farger med nyttige og praktiske metoder.

9.30 Vi starter med velkomst, hjemmelaget fruktpai og kaffe og kort introduksjon om tapashistorikk og bruk.

kl. 10.00 Den første tapasen vi skal lage er vannbakkelse fullt med pastinakkmousse. En ganske ukjent deig, som er superluftig, men som oftest brukes den med søt krem full. I dag skal vi fulle vannbakkelsene med en hjemmelaget pastinakkmousse og rukkola.

kl. 11.00 Ingen tapasbord er komplett uten albondigas, eller kjøttboller! Vi starter med å kverne elgkjøtt og tilsetter gode smaker som granskudd og brunost. Mens kjøttbollene steker går vi i gang med å lage en tyttebærpesto som tilbehør til kjøttbollene.

kl. 11.45 Det har blitt skikkelig inn å bruke jordskokk, og den er superlett å dyrke. Vi lager en jordskokktempura med svartkarvefrø. Når denne er ferdig, så er det bare å sette oss til bords i vinterhagen.

kl 12.30 Lunsj i vinterhagen med vår egenlagde tapas og hjemmelaget og hjemmeprodusert mat. Hjemmesyltet frukt, hjemmelaget ost, en god hjemmedyrket råkostsalat og spekepølse er noe av det som vil stå på bordet. Etter lunsj kan de som vil bli med på en liten rundtur rundt småbruket for å se hvordan dyrene lever her og grønnsaker, bær, og frukt vokser her.

kl. 13.30 De fleste forbinder humus med kikkerter, men vi skal lage hummus med hjemmedyrkede gulerøtter og gurkemeie. Dette vil gi en fantastisk søtlig og eksotisk smak og en flammende oransje farge.

kl. 14.00 Sikori og blåmyggsost gir en smakseksplosjon, noe å knaske på og det er deilig med en annerledes salat på et tapas bord også. Den skal dere få med hjem.

 

kl. 14.30 Poteter blir bedre når de stekes i chorizospekk. Vi lager en patatas bravas med hjemmedyrket potet, norsk chorizo og deilig aioli.

kl. 15.00 Løk blir himmelsk når den karamelliseres. Vi skal lage små paier, eller tarteletter, med mørdeig, karamelliserte løk i rød vin og norsk chevre.

16.00: Avslutning. Alle får med seg ett kurshefte med beskrivelse av forskjellig spennende oppskrifter, samt noen av tapasene som har laget i løpet av dagen.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter gjerne ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.

 

 

 

 

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor ikke bare på småbruk og er glad i mat. Hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen og elsker å hjelpe folk. Hun har bodd i både Frankrike og Norge. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Pris: 2200 kr per person. Maks 8 deltakere.

Trenger du mer info? Still et spørsmål: