Event: Småbrukerkurs

Småbrukerkurs
feb
12

Lurer du på om du kan leve fra det jorda kan gi deg? Om du skal starte gårdskafe, avle på gamle saueraser eller rett og slett kose deg med en hønseflokk og en liten kjøkkenhage? Kom og finn det ut! Lev Landlig har inngått et samarbeid med Lizas Småbruk på Jevnaker, og i samarbeid tilbyr vi ‘småbrukerkurset’.

Kurset er kun for dere. Vi bruker kurset på å gå inn på alle aspekter rundt å leve på landet og drive et småbruk.

Kurset holdes på Lizas Småbruk. Her får du være med og se hvordan vi driver på Lizas Småbruk, med alt fra kalkunholdet til sauegjerder, fra veksthuset til frukthagen vår. Dette er i stor grad en praktisk dag, hvor vi ønsker å inspirere og hjelpe dere å finne ut om og hvordan dere kan realisere ønsket om å leve et mer landlig liv.

Tema som blir tatt opp på kurset er blant annet:

  • Dyrehold: Vi ser på dyrene vi har her og hvordan de lever her på Lizas Småbruk, diskuterer oss gjennom egnete småbruksraser ku, sau, høner, gris, kalkun, gås, bier, mm. Tema som beite, vinterfor og sommerfor, krav til hus, bekk eller vannbeholdere, kalving og lamming, blir alle tatt opp.
  • Kjøkkenhagen (eller grønnsaksåkeren): Intet landliv uten kjøkkenhagen. Vi ser på egnede grønnsakssorter for norske småbrukere, oppal, luking, innhøsting, hvordan oppbevare grønnsaker.
  • Frukthagen: frukttrær og bærbusker, asparges og rabarbra. Hvilke krav stilles til jorda, hva vokser hvor i landet, egnede sorter for småbrukeren, beskjæring, hva kan jeg forvente i avlinger, gjødsel, er tema vi vil ta opp.
  • Bygg og tomt: Hvordan starte et liv på landet: kjøp/arv av gård eller småbruk, størrelse, geografi, driveplikt, odel, pusse opp, bygge nytt, beliggenhet, byggemasse, investeringer, beite, skog, dyrket mark mm.
  • Økonomi: mulige inntekter og utgifter. Regler og lover for salg av gårdsprodukter. Og ikke minst tidsøkonomien! Småbruk som hovedjobb eller som hobby? Investeringer, løpende utgifter, finn din nisje og lag din plan for et liv på landet!
  • Din plan: Gjennom prosessen og oppgaver underveis skal du få starte å lage en plan for deg og familien din om hvordan dere kan oppnå drømmene deres om et mer landlig liv.

HVOR & NÅR:

Kurset holdes 15. november på Lizas Småbruk på Jevnaker, og varer fra 9:30 til 16:00. Det vil også bli servert hjemmelaget og hjemmeprodusert lunsj, kake, kjeks osv. En stor del av den dagen vil foregå ute. Kart

PRIS:

1600 kr. For Lev Landlig-abonnenter; 1800 for ikke-abonnenter. Maks 12 deltakere.

HVEM:

Alle som ønsker i større grad å leve av det småbruket kan tilby; uansett om det er en gründer i deg eller om du bare vil realisere drømmen for deg og din familie. Programmet tilpasses etter det dere deltakere ønsker å lære om. Det blir maks 12 deltakere per kurs.

PÅMELDING og/eller SPØRSMÅL:

Vi gjør ingenting med denne infoen, men er nødt til å samle den inn pga lovverket
Det holder med kursdato

Kurset er et samarbeid mellom bladet Lev Landlig og Lizas Småbruk, og derfor vil begge få tilgang til informasjonen dere legger inn her. All informasjon om kurset sendes på e-post.

Lev Landlig er et livsstilsmagasin for alle med sansen for livet på landet. Lev Landlig gir deg inspirasjon og ideer til landlig livsstil, gjennom reportasjer om livet på småbruk, interiør, hage, mat, håndverk, håndarbeid, gründerhistorier, samt reisemål og butikker utenom allfarvei.

Lizas Småbruk organiserer kurs fra jord til bord. Her kan du lære å lage pølser eller ost, designe kjøkkenhage din eller lage mat med sesongens råvarer. Alt under profesjonell og inspirende veiledning, med masse god hjemmeprodusert og lokalprodusert mat, på vårt allsidige småbruk i drift.