Event: LAMMEKJØTT & SAU – ettermiddags kurs –

LAMMEKJØTT & SAU – ettermiddags kurs –
okt
18

Lam og sau har vært en viktig del av det norske landskapet gjennom mange generasjoner, og deres tilstedeværelse har satt sitt preg på den norske fjellheimen. Lammet er en dyreart som fremdeles beiter på gress, urter og busker, og får dermed brukt kroppen sin til løping, hopping og beiting. Dermed er lammekjøttet av ypperste kvalitet og regnes som noe av det beste kjøttet vi har her i Norge. Selv om de fleste er kjent med klassikere som fårikål og lammefilet, finnes det et utall andre muligheter når det kommer til lam- og sauekjøtt. Med vår kokk, Karin, vil vi gi deg inspirasjon og kunnskap til å tilberede nye retter og mestre bruk av lammekjøttet, inkludert innvoller.

Kl 16.00: Vi starter med velkomst, hjemmelaget fruktpai og kaffe, etterfulgt av en introduksjon til lamme- og sauekjøttets verden.

Kl 16.30: Vi begynner med lammebogen, også kjent som frambeinet, som vanligvis brukes i fårikål. Denne gangen skal vi lage en smaksrik gryte med lammebog og herlige orientalske krydder. Dette gir deg den nødvendige kunnskapen til å mestre kunsten av gode gryteretter med lam og sau. Mens gryten står og putrer, vil vi utforske forskjellene mellom lam og sau, samt hvordan de ulike delene av dyret kan utnyttes, og hvilke oppskrifter som passer best til hver del.

Kl 17.30: Vi lager en deilig terrin i form av en pate innhyllet i sprø deig. Med en blanding av sauenakke, sauelever, urter, rødvin og krydder, vil denne terrinen være en smakseksplosjon. Deigen lager vi med smør, norsk speltmel og utvalgte krydder. Til slutt vil terrinen bakes og bli med deltakerne hjem til kveldens middag. Vi vil også diskutere andre mulige varianter med krydder, urter eller andre tilleggsingredienser for å gi deltakerne flere inspirasjoner til å lage hjemme andre terrin.

Kl 18.30: Lammefiletene er kjent for sitt møre kjøtt, og på kurset vil vi tilberede en typisk fransk gourmetrett: lammekarre med en skorpe av surdeigssmuler og aromatiske urter. Dette vil være en opplevelse for smaksløkene! Vi vil også diskutere ulike tilberedningsmetoder for lammekjøtt, avhengig av hvilken del av dyret man har og hva man ønsker å oppnå. Som ovnsbaking, bruk av stekepanne, innpakning i deig og flere andre teknikker.

Kl 19.30: Vi avslutter dagen i vinterhagen med en kopp te, hvor vi snakker om ulike krydder, urter og tilbehør som passer godt til lam og sau.

Kl 20.00: Avslutning. Alle deltakere vil få med seg et kurshefte med beskrivelser av spennende oppskrifter, samt de rettene de har laget i løpet av ettermiddagen.

Pris: 1650 kr per person. Maks 10 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter gjerne ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor på småbruk, men hun har jobbet som kokk i mange år i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen og elsker å inspirere folk. Hun har bodd i både Frankrike og Norge. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Hjertelig velkommen på kurs!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: