Event: Lammekjøtt – Ettermiddags kurs

Lammekjøtt – Ettermiddags kurs
okt
18

Har du lyst å bli med på en ettermiddag med deilige dufter og himmelske får-og lammeretter.

Lam og sau er dyr vi har hatt i i Norge i mange generasjoner og den norske fjellheimen hadde sett nokså annerledes ut uten sauebeitingen. Lam er også dyret som fortsatt spiser gress, urter og busker og får bruke kroppen sin til løping, hopping og beiting. Lammekjøttet er, med andre ord, noe av det beste kjøttet vi har i Norge. Og alle kjenner til fårikål og lammefilet, men det er ikke alltid like lett å lage andre lamme- og saueretter.

På dette kurset skal vi lage gode lamme og får retter hvor vi bruker lever, bog og ryggfileten, alt med hjelp av vår fransk-norske kokk Karin.

Bli med på en reise med smaker, lukter og farger med nyttige og praktiske metoder!

kl 16.00  Vi starter med velkomst, hjemmelaget fruktpai og kaffe og introduksjon om lamme og sauekjøtt.

kl 16.30  Lammebog, eller frambeinet, blir som oftest brukt i fårikål. Denne gangen skal vi lage en gryte med lammebog med deilig orientalsk krydder. Dette skal bli veldig mørt, smaksrik og saftig i løpet av noen timer. Mens den står og putrer går vi inn på forskjellene mellom lam og sau, delene på lammet eller sauen, hvor de sitter, hva de kan brukes til og hvilke oppskrifter som egner seg til hvilke deler.

kl 17.30 Vi lager en terrin i form av en pate i deigskorpe. Vi skal blande saue-nakke-kjøtt, sauelever, estragon eller salvie, rødvin og gode krydder til en deilig velduftende farse. Deigen skal vi lage med godt smør, norsk speltmel og noen gode krydder. Til slutt blir det en terrin som skal i ovnen og bli med dere hjem til kveldens middag.

kl 18.30  Lammefiletene er det møreste kjøttet lammet har å tilby. Vi skal lage lammekarre (eller filet med bein på), dekket med en skorpe av surdeigssmuler og mange gode urter. Dette blir helt magisk!

kl 19.30 Vi setter oss i vinterhagen med en kopp te og  vi skal snakke om krydder, urter og annet tilbehør som passer godt til lam og sau. Vi diskuterer forskjellige metoder å tilberede lam og sau, alt avhengig av hvilken del man har og hva man har lyst til.

kl 20.00 Avslutning. Alle får med seg ett kurshefte og beskrivelse av forskjellig spennende oppskrifter, samt de rettene dere har laget på ettermiddagen.

 

Pris: 1650 kr per person. Maks 8 deltakere.

 

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter gjerne ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor ikke bare på småbruk og er glad i mat. Hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen og elsker å hjelpe folk. Hun har bodd i både Frankrike og Norge. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Velkommen!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: