Event: SPEKEMAT & KJØTTPÅLEGG

SPEKEMAT & KJØTTPÅLEGG
nov
22

Lyst å lage din egen kjøttpålegg og spekemat? Denne dagen skal du lære mer om konservering, speking og salting av kjøtt mens vi lager spekepølse, leverpostei, pancetta, og lammerull.

Dagsinndelingen vil omtrent være slik:

kl 9:30 Vi starter med velkomst, hjemmelaget kake og kaffe og kort introduksjon om historien til kjøttkonservering, metoder per idag, typer kjøtt osv.

kl 9:45 Vi går over til å lage bacon eller pancetta selv. Hver deltaker vil lage sin egen lille pancetta, krydrer den og legger den i salt.

kl 10:30 Vi sarter med lammerull, som blir krydret og rullet for så å varme opp og presse. Mens den er i gang går vi inn på forskjellige typer skinker og hvordan de lages, hvordan å lage fenalår og speket hjerte. Vi går inn på hva slags kjøtt man kan bruke (hvilke dyr og hvilke deler).

kl 12:00 Lunsj med  hjemmelaget og hjemmeproduserte produkter i vinterhagen. De som ønsker kan bli med en tur rundt småbruket for å møte noen av våre kjøttprodusenter og se på hvordan vi har dyra her i småskala.

kl 13:00 Vi fortsetter med å lage leverpostei. Vi går gjennom krydrer, grovhet og kjøttvalg og alle kan velge hvordan man vil lage sin egen postei. Smaking underveis må til. Erfaringen sier at her blir det mange forskjellige leverposteier!

kl 14:15 Når vi har fått posteiene inn i ovnen, skal vi i gang med å lage spekepølse. Vi diskuterer oss gjennom kjøtt, kverner, krydrer, og bakteriekultur. En god spekepølser er en fermentert pølse. Og det skal vi få til! Pølseskinn, samt holdbarhet og modning hjemme kommer også på tale. Og alle velger selv hva slags pølse de vil lage.

kl 15:30 Mens pølsene henges til tørk, tar vi en kopp te med hjemmelaget kjeks og smaker på leverposteiene og lammerullene våre. Til slutt pakker vi alle varer.

kl 16:00 Avslutning. Alle drar hjem med sin selv-lagede leverpostei, bacon, lammerull og spekepølse.

Pris: 2490 kr. Maks 10 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse

Hjertelig velkommen på kurs!

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor ikke bare på småbruk og er glad i mat. Hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i gourmet restauranter, er utdannet i hotellbransjen Hun har bodd i både Frankrike og Norge. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Trenger du mer info? Still et spørsmål:

Bilder: Helge Eek & Lizas Småbruk; produkter: Lizas Småbruk 🙂