Event: SPEKEMAT & KJØTTPÅLEGG

SPEKEMAT & KJØTTPÅLEGG
feb
07

Har du lyst til å lage ditt eget kjøttpålegg og spekemat? På dette kurset lærer du konservering, speking og salting av kjøtt. Sammen lager vi bacon, spekepølse, leverpostei og lammerull  og du får med deg dine egne produkter hjem!

Dagens program:

Kl. 09:30 – VELKOMST

Vi starter dagen med kaffe, hjemmelaget kake og en kort introduksjon til kjøttkonservering. Du lærer om speking, salting, historiske metoder og hvordan vi gjør det i dag.

Kl. 09:45 – BACON ELLER PANCETTA

Vi går i gang med å lage bacon eller pancetta. Hver deltaker krydrer og salter sin egen bacon eller pancettabit, klar for videre modning hjemme.

Kl. 10:30 – LAMMERULL & INNFØRING I SPEKEMAT

Vi lager lammerull fra bunnen av, krydrer, ruller, varmer opp og presser den. Mens lammerullen prosesseres, diskuterer vi forskjellige typer spekemat,  skinker, fenalår og speket hjerte. Vi går også gjennom hvilke kjøttstykker som egner seg best til speking.

Kl. 12:00 – LUNSJ I VINTERHAGEN

Vi nyter en smakfull lunsj med hjemmelagde og hjemmeproduserte produkter. De som ønsker, kan bli med på en liten rundtur på småbruket for å møte noen av dyrene våre og se hvordan vi driver kjøttproduksjon i småskala.

Kl. 13:00 – LEVERPOSTEI

Vi lager leverpostei med ulike smaker og konsistenser. Du lærer om kryddervalg, grovhet og kjøttkombinasjoner, og hver deltaker tilpasser sin egen oppskrift. Smaksprøver underveis er selvsagt en del av prosessen!

Kl. 14:15 – SPEKEPØLSER 

Mens leverposteien steker, går vi i gang med spekepølse. Du lærer om kjøttvalg, kverning, krydder, bakteriekultur og fermenteringsprosessen som gir spekepølsen sin unike smak. Vi diskuterer også pølseskinn, holdbarhet og modning hjemme. Hver deltaker lager sin egen spekepølse etter egen smakspreferanse.

Kl. 15:30 – KAFFEPAUSE & SMAKSPRØVER

Mens spekepølsene henges til tørk, tar vi en velfortjent kaffepause med hjemmelagde kjeks. Vi smaker også på leverposteiene og lammerullene vi har laget. Til slutt pakker vi alle produktene.

Kl. 16:00 – AVSLUTNING

Alle drar hjem med sin egenproduserte leverpostei, bacon, lammerull og spekepølse, klare for videre modning eller direkte nytelse!

Pris: 2790 kr per deltaker

Maks 12 deltakere.

Kurset holdes på Finnerud gård, kun 5 minutter fra våre tidligere kurslokaler (vi flytter 1. august 2025). Gården ligger i Jevnaker kommune, omtrent 1 time nord for Oslo. Kart og adresse

Hjertelig velkommen på kurs!

Bli kjent med kursholderen – kokk og småbruker med fransk-norske røtter!

Halvt fransk, halvt norsk – og 100 % glad i alt som har med mat, dyr og natur å gjøre.

Karin bor på et småbruk ved Hønefoss, hvor hun dyrker og sanker mye av det hun bruker både hjemme og på kurs. Hun har alltid hatt en stor kjærlighet for ekte mat og gode råvarer.

For Karin handler mat om mer enn bare smak – det handler om tradisjon, matglede og å hente frem det beste fra råvarer. Hun brenner for å inspirere deltakerne til å få mer glede av å lage mat hjemme, og på kursene skal det være både gøy og enkelt å lære.

Karin er oppvokst i Frankrike, og har også jobbet i Norge, Canada og Sveits. Med flere år som kokk på restauranter og bakgrunn fra hotellbransjen, har hun bred erfaring hun tar med seg inn i kursene. Hun elsker å kombinere det beste fra ulike matkulturer for å inspirere andre.

 

Trenger du mer info? Still et spørsmål: