Event: Kjøkkenhagen – med Lev Landlig

Kjøkkenhagen – med Lev Landlig
apr
23

Lyst til å starte med kjøkkenhage – eller bli bedre til å dyrke grønnsaker?
På dette kurset skal vi lære om hvordan anlegge og drive en (økologisk) kjøkkenhage, uansett om det er to kvadratmeter eller to mål.

Vi starter med en gjennomgang av jordens sammensetning og hvordan å berike jorda over tid med kompost og naturlig gjødsel. Så snakker vi om alle mulige grønnsaker og frukt som kan/vil trives i Norge og hos deg. Vi snakker om luking, de forskjellige kravene alle frø og småplanter stiller og hvordan man kan stelle dem. Vi går gjennom hva som må startes som småplanter inne og hva som kan såes ute med en gang. Vi introduserer oldeforeldrenes vekstskifte som en måte å unngå sykdommer og få en større innhøsting. Og vi snakker om plassering og design av kjøkkenhagen. Selvfølgelig skal vi ha mye fokus på hvordan du kan drive uten sprøytemidler og kunstgjødsel, eller sagt med andre ord, hvordan du kan drive etter økologiske prinsipper.

I løpet av dagen lager alle en egen plan/design for sin egen kjøkkenhage, hvor informasjonen blir integrert i en helhetlig plan for året. Selvfølgelig med hjelp fra oss! Dette kan være alt fra noen balkongkasser, eller et lite veksthus, til en kjøkkenhage på femti kvadratmeter.

Målet er at du skal komme hjem med kunnskapen om hvordan, og hva, du vil begynne å dyrke i din kjøkkenhage.
Vi skal selvfølgelig også ta en titt på kjøkkenhageplanene vi har her på Lizas Småbruk, vi tar en tur i veksthuset og i frukthagen for å se hvordan vi gjør det her, 450 meter over havet.

Kursdagen varer fra kl. 9:30 til ca. kl. 16:00, og det vil bli servert hjemmelaget lunsj, kaffe, kake og kjeks. Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Det går tog fra Gjøvik/Oslo og flybuss fra Gardermoen (kl 8:05).

Pris: 1800 kr. per person. Lev Landlig-abonnenter: 1600 kr.
Maks 8 deltakere.

 

Velkommen!

Trenger du mer info? Still et spørsmål:

Kurset er et samarbeid mellom bladet Lev Landlig og Lizas Småbruk, og derfor vil begge få tilgang til informasjonen dere legger inn her. All informasjon om kurset sendes på e-post.

Lev Landlig er et livsstilsmagasin for alle med sansen for livet på landet. Lev Landlig gir deg inspirasjon og ideer til landlig livsstil, gjennom reportasjer om livet på småbruk, interiør, hage, mat, håndverk, håndarbeid, gründerhistorier, samt reisemål og butikker utenom allfarvei.

Lizas Småbruk organiserer kurs fra jord til bord. Her kan du lære å lage pølser eller ost, designe kjøkkenhage din eller lage mat med sesongens råvarer. Alt under profesjonell og inspirerende veiledning, med masse god hjemmeprodusert og lokalprodusert mat, på vårt allsidige småbruk i drift.