Det er 2 plasser igjen på kurset! Er dere flere og har lyst å delta? Vi holder samme kurset 11 april.Der er det god plass enda og dere er hjertelig velkommen da! 🙂
Har du lyst å mestre kunsten å lage dine egne pølser? Enten det er saftige medisterpølser eller smakfulle spekepølser du har drømt om å lage, så er dette kurset skreddersydd for deg.
På dette kurset vil du få muligheten til å utforske verden av pølsemaker fra bunnen av.
Vi starter med teori, der du lærer om de forskjellige kjøttypene som kan brukes, hvilke tilleggsingredienser som gir gode smaker, og de ulike pølseskinnene som finnes.
Men vi stopper ikke der – dette kurset handler om å bruke hendene! Sammen lager vi fire ulike typer pølser, fra klassiske grillpølser til eksotisk chorizo og delikat spekepølser. Selvfølgelig vil vi smake på våre pølser underveis.
Her er programmet for dagen:
Kl 9.30: Vi starter dagen med velkomst, kaffe og hjemmelaget kake, etterfulgt av en kort introduksjon i pølse-teorien.
Kl 9.45: Det er på tide å komme i gang med vårt første pølseprosjekt – medisterpølser. Vi vil velge kjøtt, bestemme grovhet, eksperimentere med krydder og smakstilsetninger, og ikke minst smake på resultatene før vi går videre.
Kl 11.00: Mens vår første batch av medisterpølser henger, setter vi i gang med vårt neste pølseprosjekt. Vi vil utforske forskjellige krydder, justere saltmengde og se hvordan grovheten påvirker tekstur og smak. Deretter vil vi steke noen av pølsene mens vi diskuterer forskjellige tilberedningsmetoder.
Kl 12.00: Vi samles til en velsmakende lunsj i vinterhagen med hjemmelagde mat, med smaksprøver fra pølsene vi har laget. De som ønsker det, kan også bli med på en tur rundt småbruket for å se vår grønnsakshage og dyrelivet.
Kl 13.00: Etter lunsj tar vi en teorirunde hvor vi vil lære mer om modning, hygiene og bakteriekulturer. Deretter går vi i gang med å lage chorizo – en spansk favoritt som er perfekt for modning hjemme.
Kl 14.30: Vi går inn i vår siste runde med pølselaging. De som ønsker det, kan lage spekepølser med bruk av bakteriekultur for hjemmemodning, mens andre kan fortsette med å lage vanlige pølser. Vi vil fortsette å snakke om ulike kjøtttyper, kryddertilsetninger og grovhet, her blir det litt av en variasjon av pølser.
Kl 15.30: Mens de siste pølsene henger til tørk, tar vi en velfortjent pause med en kopp kakke, te og hjemmelagde kjeks. Vi vil også gå gjennom ulike verktøy og materialer som kan brukes til å lage pølser hjemme.
Kl 16.00: Vi avslutter dagen med å pakke ned våre hjemmelagde pølser, og alle deltakerne drar hjem med 4 forskjellige typer deilige pølser til middag eller til modning.
Pris: 2490 kr. per person. Maks 10 deltakere.
Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse.
Hjertelig velkommen på kurs !
Kursholderen er norsk-franske Karin Schiano, som bor på et småbruk og har lang erfaring med mat og gode råvarer. Karin har jobbet som kokk i flere år på gourmetrestauranter og har utdannelse innen hotellbransjen. Hun har bodd både i Frankrike og Norge og brenner for å inspirere andre til å lage fantastisk god mat hjemme. Karin er lidenskapelig opptatt av lokale råvarer, helst selvplukkede eller egenproduserte, og hun gleder seg til å dele sin kunnskap og kjærlighet til mat med dere. Det er bare å glede seg!
Trenger du mer info? Still et spørsmål: