
Bli med på en dag med pastalaging og ravioli!
De flest av oss forbinder Italiensk mat med pasta og i Italia bruker de jo hjemmelaget pasta daglig. Det er noe spesielt godt med hjemmelaget pasta med smaker fra det italienske kjøkken.
På dette kurset skal vi lære å lage fersk pasta og ravioli på den tradisjonelle måten med norske råvarer. Vi lager flere Italienske oppskrifter sammen med typiske velduftende og deilig smakende ingredienser.
Her blir du tatt med på en reise med smaker, lukter og farger med nyttige og praktiske metoder.
9.30 Vi starter med velkomst, hjemmelaget fruktpai og kaffe og kort introduksjon om pastaens historikk og bruk.
10.00 Vi går gjennom hvordan man lager pastadeigen, hvilken typer norsk og utenlandsk mel man kan bruke, ulike pasta fasonger og smaker. Variasjonene er nesten uendelige. Her får man brukt sin kreativitet og inspirasjon!
10.30 Nå starter vi å lage pastadeig. I første omgang lager vi i en grunndeig, som vi kan bruke til forskjellige retter. Deretter ser vi på flere alternativer som finnes for å farge og sett smake på pastaen med naturlig ingredienser som mangold, rødbete, gurkemeie…
11.30 Vi skal lage ravioli. Fyllet lages med sesongens råvarer. Siden det er slutten av November, kan vi tenke oss pastinakk, gresskar, oregano, sopp, blåmuggsost eller kanskje grønnkål som fyll. Igjen velger alle selv, og det vil bli mange forskjellige varianter.
12.30 Vi spiser lunsj i vinterhagen med vår ravioli, med hjemmeprodusert mat. Etter lunsj kan de som vil bli med på en liten rundtur rundt småbruket for å se hvordan dyrene lever her og grønnsaker, bær, og frukt vokser her.
13.30 Vi lager og tilbereder tagliatelle. Her kan alle selv bestemme tykkelse og fasong. Det vil ikke bli to like batcher! Det er noe av det som er gøy med pasta!
14.30 Vi lager rødbete-farfalle eller sløyfer som får en lekker dypfiolett farge og en nydelig smak. Rekker vi det, så skal noen også få lage grønn pasta med mangold som fargestoff og gulpasta med gurkemeie. Vi diskuterer forskjellige typer sauser til de forskjellige pastasorter og -retter. De skal tørke litt her på kursrommet før dere tar med de hjem.
15.30 11.00 Mens pasta våres tørkes skal vi lage en deilig rukkola- eller gressløkpesto og ser på andre råvarer som egner seg godt til pesto som basilikum, løvetannsblader, soltørkede tomater, ramsløk, skvallerkål, hasselnøtter, cheddar mm som dere skal ta med hjem og kan spise med rødbete farfalle eller tagliatelle.
16.00 Avslutning. Alle får med seg ett kurshefte med bilder og beskrivelse av forskjellig spennende oppskrifter med tagliatelle, farfalle og pestoen som ble laget utover dagen.
« LA VITA E UNA COMBINAZIONE DI MAGIA E PASTA »
Programmet er omtrentlig. Men vi lover deg god mat, god stemning og masse ny kunnskap å ta med hjem.
Pris: 2200 kr. Maks 10 deltakere.
Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter gjerne ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.
Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor ikke bare på småbruk og er glad i mat. Hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen og elsker å hjelpe folk. Hun har bodd i både Frankrike og Norge, mens bestefaren hennes er fra Napoli. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!
Velkommen!