
Italiensk mat og pasta går hånd i hånd, og i Italia er hjemmelaget pasta en dagligdags glede. Det er noe helt spesielt med hjemmelaget pasta og ravioli, med smaker som tar deg med til det italienske kjøkkenet.
På dette kurset vil vi lære deg å lage fersk pasta og ravioli på den tradisjonelle måten, med norske meler, norske råvarer og deilig smakfulle ingredienser.
Siden vi nærmer oss jul, blir dette et spesielt pastakurs med pastadeig i julemønster. Raviolifyllet får en smakfull vri med pinnekjøtt, sopp og tyttebær – eller medisterdeig, sennep og løk. Vi gleder oss til pasta & ravioli kurs med julestemning!
Ettermiddagsprogram:
Kl. 16:00 – VELKOMST
Vi starter med hjemmelaget fruktpai og kaffe, etterfulgt av en kort introduksjon til pastaens historie.
Kl. 16:15 – PASTADEIG
Vi går grundig gjennom hvordan man lager pastadeig fra bunnen av. Du lærer om ulike meltyper, både norske og italienske, samt hvordan forskjellige pastatyper og smaker kan varieres. Fra farfalle til pappardelle – mulighetene er uendelige!
Kl. 16:45 – FARGERIKE PASTADEIGER
Det er tid for å lage pastadeig! Vi starter med en grunnoppskrift som senere brukes til ravioli eller tagliatelle. Deretter eksperimenterer vi med naturlige fargetilsetninger som spinat, rødbete og gurkemeie, som gir pastaen både farge og ekstra smak.
Kl. 17:45 – RAVIOLI & FYLL
Nå lager vi ravioli! Fyllet består av sesongens beste råvarer – kanskje pastinakk, gresskar, oregano, sopp, blåmuggost eller grønnkål? Valget er ditt! Du lærer ulike teknikker for å lage forskjellige ravioliformer som tortellini, mezzalune og andre varianter.
Kl. 19:00 – TAGLIATELLE & PAPPARDELLE
Vi lager og tilbereder fargerik tagliatelle og pappardelle, der du kan bestemme form, tykkelse og farge – ingen batcher blir like! Mens pastaen tørker, diskuterer vi ulike sauser som passer til forskjellige pastatyper og går gjennom noen oppskrifter fra kursheftet.
Kl. 20:00 – AVSLUTNING
Alle får med seg hjemmelaget pasta og ravioli, samt et kurshefte med spennende oppskrifter til inspirasjon.
«La vita è una combinazione di magia e pasta»
Pris: 1650 kr. Maks 10 deltakere.
Merk: Dette kurset er ikke tilpasset veganere eller personer med glutenallergi.
Hjertelig velkommen på kurs!
Kursholderen er norsk-franske Karin Schiano, som bor på et småbruk og har lang erfaring med mat og gode råvarer. Karin har jobbet som kokk i flere år på gourmetrestauranter og har utdannelse innen hotellbransjen. Hun har bodd både i Frankrike og Norge og brenner for å inspirere andre til å lage fantastisk god mat hjemme. Karin er lidenskapelig opptatt av lokale råvarer, helst selvplukkede eller egenproduserte, og hun gleder seg til å dele sin kunnskap og kjærlighet til mat med dere. Det er bare å glede seg!