Italiensk mat og pasta går hånd i hånd, og i Italia er hjemmelaget pasta en dagligdags glede. Det er noe helt spesielt med hjemmelaget pasta og ravioli, med smaker som tar deg med til det italienske kjøkkenet.
På dette kurset vil vi lære deg å lage fersk pasta og ravioli på den tradisjonelle måten, med norske meler, norske råvarer og deilig smakfulle ingredienser.
Kl. 16.00: Vi starter med velkomst, hjemmelaget fruktpai og kaffe, etterfulgt av en kort introduksjon om pastaens historie.
Kl. 16.15: Vi går grundig gjennom hvordan man lager pastadeig, hvilke typer norsk og utenlandsk mel som kan brukes, samt forskjellige pastaformer og smaker. Fra farfalle til papardelle – variasjonene er nesten uendelige, og her kan du la kreativiteten blomstre!
Kl. 16.45: Det er på tide å lage pastadeigen! Vi starter med en grunnoppskrift som vi vil bruke senere til å lage ravioli eller tagliatelle. Deretter lager vi en annen deig, hvor vi farger og smaksetter deigen med naturlige ingredienser som mangold, rødbete eller gurkemeie.
Kl. 17.45: Vi tar fatt på raviolilagingen! Fyllet lages med sesongens beste råvarer. Med høsten – vinteren i tankene kan vi tenke oss pastinakk, gresskar, oregano, sopp, blåmuggost eller kanskje grønnkål – valget er ditt! Vi bruker god tid å lære ulike teknikker for å lage forskjellige ravioliformer som tortellini, mezzalune og flere.
Kl. 19.00: Vi lager og tilbereder fargerike tagliatelle. Her kan du selv bestemme tykkelse, form og farge – ingen batcher blir like! Mens pastaen tørker, diskuterer vi forskjellige sauser som passer til de ulike pastatypene og går gjennom noen oppskrifter fra kursheftet.
Kl. 20.00: Avslutning. Alle får med seg deilig pasta og ravioli de har laget i dag samt et kurshefte med spennende oppskrifter.
«La vita è una combinazione di magia e pasta»
Vi garanterer deg god mat, hyggelig atmosfære og en mengde ny kunnskap du kan ta med deg hjem!
Pris: 1650 kr. Maks 8 deltakere.
Merk: Dette kurset er ikke tilpasset veganere eller personer med glutenallergi.
Hjertelig velkommen på kurs!
Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter gjerne ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.
Kursholderen er norsk-franske Karin Schiano, som bor på et småbruk og har lang erfaring med mat og gode råvarer. Karin har jobbet som kokk i flere år på gourmetrestauranter og har utdannelse innen hotellbransjen. Hun har bodd både i Frankrike og Norge og brenner for å inspirere andre til å lage fantastisk god mat hjemme. Karin er lidenskapelig opptatt av lokale råvarer, helst selvplukkede eller egenproduserte, og hun gleder seg til å dele sin kunnskap og kjærlighet til mat med dere. Det er bare å glede seg!