Italiensk mat og pasta går hånd i hånd, og i Italia er hjemmelaget pasta en dagligdags glede. Det er noe helt spesielt med hjemmelaget pasta og ravioli, med smaker som tar deg med til det italienske kjøkkenet.
På dette kurset vil vi lære deg å lage fersk pasta og ravioli på den tradisjonelle måten, med norske meler, norske råvarer og deilig smakfulle ingredienser.
Kl. 16.00: Vi starter med velkomst, hjemmelaget fruktpai og kaffe, etterfulgt av en kort introduksjon om pastaens historie.
Kl. 16.15: Vi går grundig gjennom hvordan man lager pastadeig, hvilke typer norsk og utenlandsk mel som kan brukes, samt forskjellige pastaformer og smaker. Fra farfalle til papardelle – variasjonene er nesten uendelige, og her kan du la kreativiteten blomstre!
Kl. 16.30: Det er på tide å lage pastadeigen! Vi starter med en grunnoppskrift som vi vil bruke senere til å lage ravioli eller tagliatelle. Deretter lager vi en annen deig, hvor vi farger og smaksetter deigen med naturlige ingredienser som mangold, rødbete eller gurkemeie.
Kl. 17.00: Vi tar fatt på raviolilagingen! Fyllet lages med sesongens beste råvarer. Med høsten i tankene kan vi tenke oss pastinakk, gresskar, oregano, sopp, blåmuggost eller kanskje grønnkål – valget er ditt! Vi lærer også ulike teknikker for å lage forskjellige ravioliformer som tortellini, mezzalune og flere.
Kl. 18.00: Vi lager og tilbereder fargerike tagliatelle. Her kan du selv bestemme tykkelse, form og farge – ingen batcher blir like! Mens pastaen tørker, diskuterer vi forskjellige sauser som passer til de ulike pastatypene og går gjennom noen oppskrifter fra kursheftet.
Kl. 19.00: Vi lager en deilig rucola- eller gressløkpesto og ser på andre råvarer som egner seg godt til pesto, som basilikum, løvetannsblader, soltørkede tomater, ramsløk, skvallerkål, hasselnøtter og cheddar. Pestoen tar du med hjem og kan nytes sammen med ravioli eller tagliatelle.
Kl. 20.00: Avslutning. Alle får med seg deilig pasta og ravioli de har laget i dag samt et kurshefte med spennende oppskrifter.
«La vita è una combinazione di magia e pasta»
Vi garanterer deg god mat, hyggelig atmosfære og en mengde ny kunnskap du kan ta med deg hjem!
Pris: 1650 kr. Maks 8 deltakere.
Merk: Dette kurset er ikke tilpasset veganere eller personer med glutenallergi.
Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter gjerne ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.
Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor ikke bare på småbruk og er glad i mat. Hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen. Hun har bodd i både Frankrike og Norge, mens bestefaren hennes er fra Napoli. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!
Velkommen!