Event: Hjemmelaget pasta & ravioli – Ettermiddags kurs – 1 plass igjen

Hjemmelaget pasta & ravioli – Ettermiddags kurs – 1 plass igjen
feb
16

Det er 1 plass igjen på dette kurset. Er dere flere og har lyst å delta?  Vi holder samme kurset 18 oktober Der er det god plass enda og dere er hjertelig velkommen da! 🙂

Bli med på en ettermiddag med pastalaging og ravioli!

De fleste av oss forbinder Italiensk mat med pasta, og i Italia bruker de hjemmelaget pasta daglig. Det er noe spesielt godt med hjemmelaget pasta & ravioli med smaker fra det italienske kjøkken.

På dette kurset skal vi lære å lage fersk pasta og ravioli på den tradisjonelle måten med norske råvarer. Sammen med typiske velduftende og deilig smakende ingredienser.

Her blir du tatt med på en reise med smaker, lukter og farger med nyttige og praktiske teknikker og metoder.

kl 16.00 Vi starter med velkomst, hjemmelaget fruktpai og kaffe og kort introduksjon om pastaens historikk og bruk.

kl 16.15  Vi går gjennom hvordan man lager pastadeigen, hvilken typer norsk og utenlandsk mel man kan bruke, ulike pasta fasonger og smaker, som farfalle, papardelle osv. Variasjonene er nesten uendelige. Her får man brukt sin kreativitet og inspirasjon!

kl 16.30 Nå starter vi å lage pastadeig. I første omgang lager vi i en grunndeig, som vi skal bruke til ravioli og tagliatelle. Deretter ser vi på flere alternativer som finnes for å farge og sette smak på pastaen med naturlig ingredienser som mangold, rødbete, gurkemeie, mm.

kl 17.00 Vi skal lage ravioli. Fyllet lages med sesongens råvarer. Siden det er februar kan vi tenke oss pastinakk, gresskar, oregano, sopp, blåmuggsost eller kanskje grønnkål, alle velger selv. Det finnes utrolig mange varianter av ravioli i Italia, vi ser på forskjellige teknikk for å lage flere fasonger som tortellini, mezzalune osv.

kl 18.00 Vi lager og tilbereder fargerike tagliatelle. Her kan alle selv bestemme tykkelse, fasong og farge. Det vil ikke bli to like batcher! Det er noe av det som er gøy med pasta! En lekker dypfiolett farge med rødbeter, grønn pasta med mangold eller spinat, og gulpasta med gurkemeie. Mens pastaen vår tørkes diskuter vi forskjellige typer sauser til de forskjellige pastasorter, retter og går gjennom noen oppskriften som er med i kurshefte.

kl 19.00 Nå skal vi lage en deilig rukkola- eller gressløkpesto og ser på andre råvarer som egner seg godt til pesto som basilikum, løvetannsblader, soltørkede tomater, ramsløk, skvallerkål, hasselnøtter, cheddar. Pestoen skal dere ta med hjem og kan spises med ravioli eller tagliatelle.

kl 20.00 Avslutning. Alle får med seg de deilig pasta og ravioli og ett kurshefte med beskrivelse av forskjellig spennende oppskrifter.

«  LA VITA E UNA COMBINAZIONE DI MAGIA E PASTA »

Vi lover deg god mat, god stemning og masse ny kunnskap å ta med hjem!

Pris: 1650 kr. Maks 10 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter gjerne ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor ikke bare på småbruk og er glad i mat. Hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen og elsker å hjelpe folk. Hun har bodd i både Frankrike og Norge, mens bestefaren hennes er fra Napoli. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Velkommen!

Trenger du mer info? Still et spørsmål:
Rosa hjemmelaget pasta med norsk spelt på lizas småbruk